Bilgisayarın Yanması

yh57

Megapat
Arkadaşlar, bugün bilgisayarımdan yanık kokuları geldi zaten bilgisayarım önceden aniden kapanıyordu ama yanık kokusu gelmiyordu ve geri açılıyordu bugün yine aynısı oldu. İlk baş bilgisayarın açma tuşuna bastım. Bilgisayar açıldı ancak ekrana görüntü gelmedi. Bilgisayarı kapatıp yeniden açtım ekran geldi bilgisayardan yanık kokuları geldi ancak bilgisayar çalışıyordu. Acaba bilgisayarım yanmış mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olursa olsun asla bilgisayarı açmayın, işlemci,ekran kartı,psu vs bileşenlerde yanmalar olabilir. Bilgisayardan az çok anlıyorsan içini aç, yanan parçanın hangisini olduğunu görürsün ama sana önerim yanık kokuları gelen bir pc'yi ısrarla çalıştırmaya kalkmayın, ALLAH göstermesin yangına vs sebebiyet verebilir.

Arkadaşın dediği gibi kesinlikle çalıştırma bilgisayarını. Önce elektriği tamamen kestiğinden emin ol ve içini aç. İçindeki yanan madde sıcak olabileceğinden dolayı dikkatli olmanı öneririm. (Eğer yandıysa tabi)

Merhaba, bilgisayarın 15-20 dakika kapalı kalsın . Tam soğuduğundan emin olunca tüm güç vs. kabloları sök bileşenleri tanıyorsan kolaylıkla halledersin diye düşünyorum önce kasanın içindeki kabloları teker teker kontrol et. Bileşenler NANO teknolojiye sahip olduğu için kolay kolay yanmaz ve kasanın içinde kaç adet fan var oda sıcaklığın tahmini nedir. Ayrıca bir önerim daha var eğer herhangi bir parça yanmışsa büyük ihtimal elektriğine kısa devre yapmalı yapmadıysa bileşenlerde sorun yok rahat ol kabloların ısınan bileşenlere değmemesine de dikkat et.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı