Bilgisayarın Yere Düşmesi Sonrası Ekranın Kırılması

Akik

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Kendi işinin patronu
Öncelikle herkeze selamlar geçen üniversite içinde bilgisayarımı çantadan çıkartırken yere düşürdüm ve ekranı pert durumda, sadece ekran değil alt kısmında belli olmayan bir çatlakta oluştu. Bilgisayarın ekranını söktüm bilgisayarın güç düğmesine bastım, fonksiyon ışıkları fan vb. düzgün çalışıyor, içinde çatlak kırık yok gibi. Bilgisayarcıya götürdüm ekran tamiri için 850 TL istedi. Ekran internette orijinal 500 TL. Yalnız adam "Eğer bilgisayarın başka bir sıkıntısı varsa ben yinede paramı alırım." dedi ne yapmalıyım? Sizce sadece ekranı değiştirsem sorun gider mi, yoksa içinde de (gözle fark edilemeyecek) hasar var mıdır? Yoksa bilgisayarcıya mı taktırayım ekranı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Servise götürmeniz daha iyi olacaktır. Bilgisayarcılara pek güven olmaz.

O bakkalcıya söyle PC iyi incelemeden ekranı kırık görüp sazan gibi atlayıp ekranı yaptırıp 250TL cebimde kalsın havasında. Verme o sazana bilgisayarını adam gibi bir yere göster ekran hariç incelesin başka sorunu var mı diye. Başka sorun varsa onuda öğren ekranı sen takabilirsen tak donanımsal sorunu varsa araştırarak yaptır. Sistem özelliklerin iyi ise bu dolar kurunda o fiyata sıfır bulunmuyorsa yaptır.

Öncelikle teşekkürler sistem i5 4 gb ekran kartına sahip ekran kartının ne olduğunu unuttum ama 4 gb olduğunu biliyorum kendisine ait 8 gb ram i var 4 te ben takmıştım piyasada eşdeğer sıfırları en az 4000 tl den başlıyor hdmı kablasu ile kontrol edemem sebebi ise şifresi var ve ekran paylaşım ayarından açılması lazım bu yüzden şifresiz olsa bile imkansız başka birşey olarak o pc ciye götürmem zaten adam dangalağın teki servise de göndermek yerine kendim uğraşmayı düşünüyorum 2018 in başlarına doğru almıştım lakin garanti kabul etmiyor

Servise ver bilgisayarcılar sana 2. el bozuk panel takıp yolarlar. Bilgisayarın detaylı resimlerini koyarsan sana yardımcı olabiliriz, videolar izleyerek panel değiştirebilirsin kolay bir işlem sadece el becerin sıfırsa dokunma derim. Eski bilgisayarsa değmez parçalarını sök sat, bazen olmayınca omaz atmak gerekiyor.

Düşürmüşsün garanti kapsamı dışında olacak elbet bende de Asus N56VZ vardı 2012 yılı efsane makinesi. Ekran çalışmaz oldu 500 liraya yaptırdım hem bios yazılım attırdım hem de ekran değişti. Eğer el yatkınlığın varsa kendin yap ama yoksa güvenilir bir yer bak. Nejdet Delioğlu var youtuber İzmirde yanlış hatırlamıyorsam ona da gönderebilirsin tabi kabul ederse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…