Merhaba arkadaşlar az önce bilgisayarımda yüklü bir filmi izlerken bilgisayar birden yeniden başlatma yaptı. Yeniden başlatma yaparken de Bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı. Yeniden başlatılması gerekiyor gibi yazılar yazdı. Bilgisayar kendini yeniden başlattı. Bilgisayar açılınca filme kaldığım yerden devam edim dedim fakat gene aynı hatayı aldım. Filmi Windows Media Player Classic' den izliyorum.
C:\Windows\Minidump klasörüne gir. Klasördeki dmp uzantılı dosyaları kopyala. Masaüstünde yeni bir klasör açıp, o klasöre dmp dosyalarını yapıştır. Klasörü zipleyip Yandex.Disk — Dosyalarınızı yükleyin, saklayın ya da paylaşın. gibi sitelere yükle. Oluşan linki de buraya ekle.
Sisteminde malware mevcut. Sorunda bundan kaynaklı.
1) Malwarebytes : Free anti-malware download buradan AntiMalwareyi indirip, güncelle ve kur. İnternet bağlantısını kesin. Derin Tarama (C:, D: dahil) yapıp tarama sonucunda bulunan zararlıları "Seçimi kaldır" diyerek temizleyin. Temizleme sonucunda oluşan raporu buraya ekleyin.
1) Malwarebytes'i indirdim. Güncellemesini yatım ve interneti kesip C ve D sürücülerini tarattım. Tarama bittikten sonra Seçimi kaldır dedim ve bir uyarı gelerek bilgsayarı yeniden başlattı. Bilgisayar yeniden başlayınca da karşıma bir rapor çıkmadı. Bunlarda tarama sonrası karantinaya alınanlar.
2) Downloads - SurfRight bu adresten Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin. Hitman Pro çok kısa sürede tarama yapar. Tarama sonucunda tehdit bulduğunda ekran görüntüsü alıp buraya ekleyin.
Eğer ben yüklemeyeceğim dersenizde ; Avira De-Cleaner portatif bu araçla tarama yapın, önemli bir tehdit bulursa ekran görüntüsünü ekleyin. Tarama çok uzun sürmez. Tarama sonucunu buraya ekleyin.