Bilgisayarla ders çalışılamıyor

paradoxman

Centipat
Merhaba, bilgisayarla ders calısamıyorum bakacağım şeye bakıyorum ama sanki hiç iş görmüyor. Bir süre sonra beynim uyuşuyor. Ama tablette olmuyor. Tabletler çok pahalı. Tabii ki bu anlattıklarım çok büyük sorunlar değil fakat sanki bir şeyler yolunda gitmiyor. Yani bahsettiğim olay örgüsü şöyle; çalışıyorum-yapamadığım soruya bakıyorum-konu dinliyorum-çok fazla uyuşuyorum ve çalışmaya dönemiyorum. Yorgun hissediyorum. İlk başta iyi olsa da gün sonunda acayip etkiliyor. Sizden yardım istediğim konu nasıl düzeltebilirim mesela tüm gün ders çalışıp en son mu baksam veya hiç bakmayıp çözemediklerim için gün mü ayarlasam. Amacım bilgisayarla alakalı yorgunluktan kurtulmak veya bilgisayarla verimli çalışmak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu sorunun bir benzeri bende var. Bilgisayarda çalışmaya başlıyorum ancak bir şekilde dikkatim dağılıyor ve videoları tamamlayamıyorum. Belki yararlı bir cevap gelir konuya, takipteyim.

Önceden bende de oluyordu mesela bilgisayardan bir video izliyorum 3 dakika izledim sonra dikkatim başka bir yere kayıyor ve 30 dakikalık videoyu 2-3 saatte ancak bitiriyorum.
Kendi tecrübeme göre bunun sebebi ''multitasking'' yani bilgisayarda sayfalar arasında hızlı geçiş yapabildiğimizden dolayı dikkatimiz hemen farklı bir yere kayıyor. Ama ''multitasking'' telefonda pek elverişli olmadığından telefonda bu sorunu daha az yaşıyorum.

Günümüz teknoloji dünyasında birçok uyaran olduğundan bunun önüne tamamen geçmek mümkün değil. Ama kendimizi zorlayarak bu durumu biraz azaltabiliriz.

Zorlamakla olmuyor maalesef. Yani azalıyor ama kendimizi zorladığımızla kalıyoruz. Ben yapamıyorum ama size tavsiyem bahsettiğim gibi ya akşamları ya da 1 gün belirleyerek yapın. Sürekli telefon ders geçişi olursa daha ivme alamadan biteriz tükeniriz. Sabah zor konunuzu seçip çalışın sorusunu çözün çözemediğinizi not alın, sonra kolaya doğru gidin kolayda çok daha rahat olacaksınız. Sonra zor soruların çözümlerine bakıp günü bitirin. Ben 1 kere sınava girdim ve bence bilgisayarla çalışmak rahat saatlere özgü bir şey. Zor saatlerinizde kendinizi aşmaktan başka çareniz yok. Zaten bilgisayarla kazanan insanlar konuyu zaten bildikleri için rahatlar. Diğerlerinin öyle lüksü bulunmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…