Bilgisayarla içli dışlı bir insan linuxa hangi dağıtımla geçmeli?

24Yasindayim

Kilopat
Daha fazla  
Linux başlığı altında bu konuda onlarca belki yüzlerce konu açıldığına eminim ancak ben kendim için özelleştirilmiş bir cevap arayışı içerisindeyim. Bilgisayar mühendisliği ikinci sınıf öğrenciyim. Yazılımla liseden beri içli dışlıyım. Bu zamana kadar linuxa geçmemiş olmamamın tek sebebi çok fazla oyun oynayan bir insan olmamdı. Artık derslerime daha fazla ağırlık vermem gerektiğini karar verdiğim için bir linux dağıtımına geçme zamanımın geldiğini düşünüyorum. Linux'a tam bir dalış yapacağım. En kısa zamanda kendi dağıtımımı kendi bilgisayarımda derleyecek seviyeye de gelmek istiyorum.

1) Bu konuda araştırma yapabileceğim kaynak tavsiye edebilir misiniz? (technopat-stackoverflow gibi soru cevap platformları değil de dümdüz bir şeyler öğrenebileceğim)

2) En kısa zamanda bir dağıtıma geçmek, ardından araştırma yapmaya başlamak istiyorum. Bir anda olsun bitsin, geri dönüşü kalmasın diye. Önereceğiniz bir dağıtım var mı?

3) Bu işle içli dışlı özelden bol bol soru sorabileceğim, sorularımdan sıkılmayacak biri var mı?

3 sorumdan herhangi birine cevap vermeniz beni mutlu eder. Bir sorum hakkında, en ufak bir bilginiz bile varsa lütfen yazmaktan çekinmeyin. Her cevap bir bilgidir ve ben alabileceğim tüm bilgileri istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

İşletim sisteminin bir araç olduğu kısmını da kaçırmamak lazım yalnız. Manjaro 'ya hakim değilim ama Archlinux kurmak sabır istiyor :D . Ubuntu, Mint gibi son kullanıcı linux dağıtımları ile GNU / Linux kullanmaya alışıp işin derinlerine girmek istersen Gentoo gibi dağıtımlara geçmeni tavsiye ederim. Ama genel anlamda kendi hayatınıza entegre etmeye çalışın linuxu, kendine çok basit bile olsa terminal komutları ile bir bash scripti yazıp otomatik github entegrasyonu felan yazabilirsin. Ha illa kendi dağıtımımı yazıcam diyorsan, kolay gelsin. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı