Opera'ya girdiğimde bir süre sonra 4-5 sayfa ( yan sekmeler de ) uygunsuz siteler açılmaya başlandı. Kapattım şu an bir şey yok, ama nasıl oldu bu? Hangi virüs programıyla taratmalıyım? Bu arada PC'den girmiyorum öyle yerlere.
Malwarebytes free anti-malware software uses industry-leading technology to detect and remove worms, Trojans, rootkits, rogues, dialers, spyware, and more.
www.malwarebytes.com
Hemen hemen çoğunluk bunu severek önerir diye düşünüyorum.
Malwarebytes ve AdwCleaner tarzı hatta bu programlarla tarat birde KasperSky free'yi indir kapsamli tarama yap. Kaspersky + Malwarebytes ikisi birlikte virüs bırakmaz neredeyse.
Opera'ya girdiğimde bir süre sonra 4-5 sayfa ( yan sekmeler de ) uygunsuz siteler açılmaya başlandı. Kapattım şu an bir şey yok, ama nasıl oldu bu? Hangi virüs programıyla taratmalıyım? Bu arada PC'den girmiyorum öyle yerlere.
AdwCleaner, Windows işletim sistemleri için geliştirilen, spyware ve kötü amaçlı yazılımları bilgisayardan kaldırmaya yarayan programdır. Program özel kurulum gerektirmeden indirilir ve kurulur. Basit bir arayüze sahiptir. Windows sürümünde...
Malwarebytes (eski adıyla Malwarebytes Anti-Malware, kısaca MBAM), kötü amaçlı yazılımı bulan ve kaldıran Microsoft Windows, macOS ve Android OS için bir anti-malware yazılımıdır. Malwarebytes Corporation tarafından üretilen yazılım, ilk olarak...
Yaklaşımın saçma. Geliştiren firmanın Operanın pazar payını artırıp Çinlilere sattığını biliyorsundur. Şahsen satıştan sonra Opera gelen özellikler tamamen firmalar ile yapılan anlaşmalara ve Chromium sunduğu özelliklere dayanıyor. Mesela sol menüye Instagram, Whatsapp eklemeleri firma ile...
www.technopat.net
Sisteminize harici bir Antivirüs yazılımı yüklemenizi de öneririm. Ben Norton kullanıyorum tavsiye ederim. Antivirüs plus ya da Standart sürümü yeterlidir.
Mac veya bilgisayarınız için ileri düzey zararlı program koruması. Norton AntiVirus Plus virüslere, fidye yazılımlarına, casus yazılımlara, kimlik avı saldırılarına ve daha fazla çevrimiçi tehdide karşı koruma sağlar.