Bilim inanç mıdır?

Var olduğunu düşündüğünüz her kavram bir inançtır çünkü gerçek bireyden bireye değişkenlik gösterir. Bilimsel metodolojinin kanıtı deney ve gözlem olduğu için ve maddeye bağlı bu yöntem sadece kendi içerisinde tutarlı olabildiği için, evet bilim de gördüğümüzü ve duyduğumuzu düşündüğümüz her şey gibi bir inançtır.
 
Diğer arkadaşların da dediği gibi inanç öznel, bilim ise nesneldir. Aynı şey değillerdir.
 
Bence bilim bir rehber olarak nitelendirilebilir. Ben müslümanım, din ile bilim birleşince harika şeyler doğabiliyor.
 
İnanç dediğimiz şey bazı kanıtlanamayan ön kabullerdir. Elbette bilimin de ön kabulleri vardır. Örneğin bilim içerisinde bulunduğumuz evrenin incelenebileceğini, anlaşılabileceğini kabul ederek yapılır. Evrende bir düzen vardır ve bu düzen insanlar tarafından algılanabilir ve incelenebilir der. Düzen olmayan bir evrende bilim olmaz. Fizik kurallarının her saniye değiştiği bir evrende herhangi bir olgu incelenebilir mi? Bu konuyla ilgili üç cisim problemini okuyabilirsiniz. Bilimin bir diğer ön kabulü ise uzay zaman içerisinde inceleyemediğimiz her şeyi yok saymaktır. Yani bilim metafiziği reddeder. Doğadaki olayların sadece doğa ile açıklanabileceğini ve herhangi bir metafiziki varlığın doğaya etkisi olamayacağını kabul eder bilim. Tabii ki bu bahsettiğim bilim, günümüzde kullanılan bilimsel metot. Tüm bunlar kanıtlanmamış ve kanıtlanamaz aksiyomlardır. Yani bilimin en temelini inançlar oluşturur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…