Bilişim Bölümü İçin Bilgisayar Önerisi

Neguin123

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba. Yeni bir bilgisayar almaya karar verdim. Kafam çok karışık ve kararsızım. Bilişim bölümü okuyacağım. İlk başta laptop almayı düşündüm ama malum dolar ve fiyatına göre sunduğu özellikler açıkçası beni çok cezbetmedi. Masaüstü bir bilgisayar toplamaya karar verdim, sizce ne yapmalıyım ? İtopya'da satılan G2 isimli sistemi almalı mıyım? Cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca oyuncu bilgisayarları ile kod vs yazılır mı, yüksek performans alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle eğer ki okuyacağınız üniversite şehrinizde ise masaüstü tavsiye ederim. İkinci olarak kod ve bilişim kısmı için daha çok işlemci önemli diye biliyorum. Tam olarak bütçeniz nedir? Ona göre bir sistem toplayabilirim.

Okulum kendi yaşadığım şehirde.Bütcem 4500 tl ye kadar çıkar.Içinde monitör de olursa iyi olur ben şahsen itopya.com daki G2 sistemi düşünmüştüm.Bakip yorumlarsan sevinirim.

Selamlar bende program yazıyorum. Bilgisayarım 2010 model hp dizüstü 2.53 işlemci 4 GB DDR3 RAM var 600 MHA falan aşağı yukarı. Ekran kartı 1 GB ATİ Mobility Radeon HD 5650 (AMD ATI'yi satın almadan önce yani pc nuhnebiden kalma ). Dostum kodlama ile işlemcinin hiç bir alakası yok. Programlar işlemci gerektirir. Eğer şifreleme algoritmaları üzerinde çalışmayacaksan her laptop senin işini görür (işlemci bazında) Otocat (yazılışını bilmiyorum ) Abode programları, Dreamviewer gibi tasarım dizayn programları kullanacaksan işlemci ve ekran kartına ihtiyaç duyacaksın. Özellikle 3D çizim falan yapacaksan işlemci çok önemli. Okulun zaten sana bilgisayar ortamı sunacak. Laptop da oyun performansı alamazsın. Ben ekran kartı çipini yaktım oyun oynarken. Intel HD Graphics ile kullanıyorum. Karar senin laptop alacaksanda içerisinde SSD olan ve soketli ekran kartı olan model al. Ben bahsettiğim laptobu okula giderken alıyorum. Kolay taşınıyo sonuç olarak. Oyun için masaüstünü kullanıyorum.

Çok teşekkür ederim cevabın için kafamda bazı şeyler oturdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…