Bilişim Güvenliği Teknolojisi & Bilgisayar Programcılığı

iWaxie

Hectopat
Daha fazla  
Selam, başlıkta yazan iki bölüm(Bilişim Güvenliği Teknolojisi & Bilgisayar Programcılığı) arasında kaldım. Genel bir araştırma yapmış olsam da birkaç bilen kişiden fikir almak her zaman daha iyidir, en azından ben böyle düşünüyorum. Bilişim Güvenliği Teknolojisi için Gazi Üniversitesi, Bilgisayar Programcılığı için Çukurova Üniversitesi, düşünüyorum. Yazılım tarafına meraklıyım, aram da iyi sayılır.

Bilgisayar Programcılığı tarafında gereğinden fazla ders olduğunu gördüm, bu kadar dersi iki yılda ancak yüzeysel işleyebileceklerini düşünüyorum. Ayrıca bölüm fark etmeksizin kendimi geliştirmem gerektiğini, bu sektörde ancak bu şekilde ilerleyebileceğimi biliyorum. Bilişim Güvenliği Teknolojisi dikkatimi çekti, daha önce siber güvenlik tarafında herhangi bir bilgi sahibi olmasam bile bölüm ilgi çekici ve bu işe kendimi adapte etmekte zorlanacağımı sanmıyorum. İki bölüm hakkında bilgi birikimlerinizi aktarabilir misinizi, sizce hangisi tercih edilmeli? Artıları ve eksileri nelerdir?

Çukurova Üniversitesi yaşadığım şehirde, bu bakımdan iyi olsa da Bilişim Güvenliği Teknolojisi fazlasıyla cezbetti. Fikirlerinizi merakla bekliyorum.

Hocam ben dört yıllık yazılım okuyorum fakat üniversitemizde bizimle beraber bazı derslere giren bilişim güvenliği teknolojisi öğrencileri ve bilgisayar programcısı öğrenciler oluyor ben şunu söyleyeyim size bilgisayar programcılığı birazcık daha nesne tabanlı programlama ya yönelik bir alan diyebilirim fakat bilişim güvenliği teknolojisi birazcık daha işin ıt kısmında. Yani mesela eğer bilmiyorsanız Cisco network packet tracer gibi IP çevirme oluşturma abi patolojileri genelde bunları daha çok ele alırlar. Yani biz yazılım okumamıza rağmen bu arasında kaldığınız iki bölümün de derslerinin ağırlaştırılmış halini zaten işliyoruz bana kalacak olursa ben bilgisayar programcılığı yerine bilişim güvenliği teknolojisini tercih ederdim keza normalde objektif olarak bakacak olursam ikisini de tercih ederdim ikisi de birbirinden güzel bölümler. It sevenler ıt ye yönelebilir ve daha çok nesne tabanlı programlama veya web işleri sevenler programcılar da yönelebilir fakat şöyle bir durum var bilgisayar programcıları dikey geçiş sınavıyla bilgisayar mühendisliği yönetim bilişim sistemleri gibi dört yıllık güzel bölümlere giriş yapabiliyor dikey geçiş sınavı her ne kadar zor olsa da fakat bilişim güvenliği teknolojisi nde aynı şey var mı ondan emin değilim araştırmadığım için onu bilmiyorum aslında bu tamamen size kalmış bir şey bence işin ıt kısmını iyice bir araştırın sonrasında neyse tabanlı programlama web servisleri bunlara bir bakın dikkatinizi hangisi çekerse ve bunların işleyişine yürürlüğüne bakın hangisi daha çok çekerse o şekilde ilerleyin. Artı olarak şunu da söyleyeyim bilindik üniversitelerin ve kötü üniversitelerin ders programlarına bakın her iki bölüm içinde müfredatı az çok anlamış olursunuz yani öyle üniversiteler var ki mesela benim bir arkadaşım daha var benim gibi oda dört yıllık yazılım okuyor çocuk finansal yönetim dersi falan görüyor yani biz 4-5 tane yazılım dersi görürken adam finansal yönetim dersi görüyor yani demem o ki bunları da araştırın bu arada bu mesajı dikte özelliği ile yazdım umarım bir yazım yanlışı yapmamıştır. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı