Bilişim polisi nasıl olunur?

Makaleler
8
Polis olduktan sonra nasıl bilişim polisi olunur? Bilgisayardan anlarım. Donanım açısından neyin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını, nasıl bilgisayara montajlanabileceğini biliyorum. Yazılım açısından da biraz anlıyorum. Yazılımdan derken Python, C++ gibi. Bilgisayarı hızlı ve etkili bir şekilde kullanabiliyorum.

Siber güvenlik uzmanı diye araştırırsan daha yapıcı bilgiler edinirsin. Üniversite bölümü de var. Yazılım mühendisliği vb. alanlara da bakabilirsin ama en önemlisi eline geçen her kaynaktan yararlanman gerek. Kendini eğitmeyi bilmen gerekiyor.

Emniyet'e bağlı olarak çalışıyorsa bu meslek, sizi üzmek istemem ama olmayın yahut olanlara bir sorun. Sebebi ise küçük ilçelere tayininiz çıkarsa, orada bilişim polisine pek ihtiyaç duyulmuyor. Yani branşınızda çalışmanız için biraz torpile ihtiyacınız var. Aksi takdirde trafik veya asayiş'ten (değişebilir), polis açığı olduğu için başlarsınız. 🙃 Çok yakın tanıdığın polis 15 senedir çalışıyor. Sadece 3 sene branşında çalışabilmiş. Yeri geldi trafik polisi bile yaptılar diyor. 🙃

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı