Bilişim sınıfı için Linux dağıtımı önerisi

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop:Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen2
Ram:Samsun 16 GB(8 + 8) DDR3
İşlemci:İntel İ7 7600U
Grafik:İntel HD Graphics 620
Depolama:512 GB SSD(256 256 şeklinde bölünmüş)
İşletim Sistemi:Manjaro Linux Plasma KDE
Bilişim sınıfında şu an bilgisayarlar Windows 10. Intel i5 7. nesil işlemci 8 GB RAM var masaüstü ve bir Linux dağıtımı istiyorum. Hazır her şeyi iyi tamam hoş, güzel, kolay, basit ama etkili içeriği zengin bir Linux eğitim dağıtımı arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bilişim sınıflarında genellikle Pardus GNOME kullanılır ama öğrencilerin de hiç Linux bilmediğini var sayarsak Zorin OS da gidebilir hocam.

Hocam bilişim sınıflarında genellikle Pardus GNOME kullanılır ama öğrencilerin de hiç Linux bilmediğini var sayarsak Zorin OS da gidebilir hocam.
Pardus da yeterli kolaylıktadır ve daha stabildir. Sonuçta Debian'ın temalandırılmış hâli.

Ubuntu ama eğitim için olanı da var. Kullanmadığım için bilemiyorum, yurt dışında kullanıldığı yazıyordu.

Pardus harika olacaktır.

Kendiniz imaj hazırlayın.

Pardus da yeterli kolaylıktadır ve daha stabildir. Sonuçta Debian'ın temalandırılmış hâli.

Topluluk desteği yüksek kolay zaten Türkiye için eğitim versiyonu var kuvvetle muhtemeler ama edubuntu falan da var daha fazla araştırsam iyi olur.

Kendiniz imaj hazırlayın.

İmaj hazırlayın derken? Ben Linux işlerinde o kadar iyi değilim 1 yıl kullandım o da aralıklı aralıklı.

Yani imaj hazırlamayı bilmiyorum.

Zorin OS yeniler için güzel ama eğitim için olur mu bilemem.

Pardus harika olacaktır.
Ben de pardus düşünüyordum ama kafamı edubuntu zorin os education falan kurcalıyor

Edubuntudan bahsediyorsunuz herhalde daha bende denemedim ama sanal makinede denerim performans testi için denemeyeceğim zaten sanal makine olsa sıkıntı olmaz o yüzden.

Gerçekten çok teşekkürler ne düşünüyorsam yazmışsınız tam aynı düşünce ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

İstiyorsanız ilk önce bir sanal makinede inceleyin en çok kendinize uygun bulduğunuzu kullanırsınız.

Yusufbyhacket_13
Zorin OS Education kağıt üzerinde en kullanıcı dostu zaten ubuntu tabanlı flatpak, appimage, snap, apt,. Deb paketler hepsi var hemde seni terminalle en az uğraştırır
@SerdarT35 Serdar hocamızın da rehberi var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…