Bilişim sistemleri mühendisliği nasıldır?

Cevabın için teşekkür ederim öncelikle. Hocam rekabet ve zorluk istiyorum zaten, böyle olması çok daha güzel olur benim için. Bilgisayar Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği istiyordum ben de aslında ama bu bölümle karşılaştım daha çok ikisinin karışımı gibiydi, beni bu özelliği daha çok çekti. Bu bölümün yurt dışı imkanları vs. nasıl? Özel olmayacaksa hangi okuldasınız veya o okulu önerir misiniz?
 
Bölümün adını aratınca karşıma ilk Atılım Üniversitesi çıktı. Oranın ders programına baktım. Zorunlu derslerin Yönetim Bilişim Sistemlerine giriş haricinde hepsi Bilgisayar Mühendisliği dersleri. Seçmeli olanlar içinde de yine Bilgisayar Mühendisliği dersleri çoğunlukta. Hal böyle iken Bilgisayar Mühendisi kadar çalışıp Bilgisayar Mühendisi olmamak dezavantaj bence. Eğer yazabilecek puanı elde edersen direkt bilgisayar tercih etmen daha mantıklı bence.


Son olarak bilişim sektöründe bir iş yapmayı kafaya koyduysan şu bölümlere de göz atabilirsin: Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Matematik, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik mühendisliği...
 
İfadeler: eth
Bölüm iyi değil, hatta abartısız söyleyeyim. 2. sınıftayken Bilgisayar Mimarisi dersinde akademisyen DDR2 RAM ve Pentium işlemci getirmişti sınıfa. Sınıfın yarısı ilk defa işlemci görmüştü, 1. sınıftayken format atmayı dahi bilmeyenler vardı. BSM okuma, uzak dur. Onun yerine Manisa'da Yazılım Mühendisliği oku.
 
Hocam bilgisayar mühendisliği yazsa diplomamda ne kadar etki yaratabilir ki? Ekşi'de şöyle bir yazı okudum:
"şu an muğla sıtkı koçman üniversite teknoloji fakültesi'nde okuduğum bölümdür. bilgisayar mühendisliği derslerinin (yazılım, elektrik-elektronik, network) yanı sıra bilgisayar mühendislerinin görmediği işletme ve endüstri mühendisliği bölümlerinin kapsamındaki temel ve kilit dersleri görmekte olduğumuz bir bölümdür. 4 yıl boyunca alınan tüm derslere bakıp karsilastirirsaniz bilgisayar mühendisliğinden eksiği olmadığı fazlası olduğunu sizde görebilirsiniz.

zaten bölüm içerisinde yaptığınız alan tercihine bağlı olarak değişen ve kişisel gelişim, üretkenlik ile paralel olarak çesitlenen çalışma alanları her öğrenci de farklılık gösterse bile gidilen her ortamin bir işletme yapısı, örgüt ve organizasyona ait olması gerekli ve ortak bir yapıdır.

işte bu işletme içerisinde çalıştığınız alan ne olursa olsun bir mühendis olarak çekirdek yeteneklerinizi sergilerken bir yandan da işletmeye yön veren, örgüt yapısını kontrol eden ve yöneten, yönetim bilişim sistemleri entegrasyonu ile daha geniş çerçevelerden bakmanızi sağlayacak yeterlilikte eğitim veren bölümdür.

"temel yetenekleri kazandım ama işimi icra ederken sahip olduğum yada çalıştığım işletmeyi yaptığım işin katma değeri ile yükseltmek istiyorum" diyorsaniz kesinlikle tercih edin. "
burda yazanlar da güzel geldi.
 
Hocam unvanlara maalesef gereğinden fazla anlam atfedilen bir toplumda yaşıyoruz. Eğer yurt dışında değil de Türkiye'de yaşayıp çalışmayı düşünüyorsanız Bilgisayar Mühendisi unvanı ile Bilişim Sistemleri Mühendisi arasında ciddi oranda fark olacaktır. Yurt dışı için geçerli değil bu durum, zaten Amerika kıtasında falan Bilgisayar Mühendisliği diye bir unvan yok.
 
Türkiye'de kalmak istemiyorum hocam. Burdaki toplumu da önemsemiyorum, geleceğimi burada yakamam. Ben bölümün isminden çok bana neler katabilir ona bakıyorum.
 
Türkiye'de kalmak istemiyorum hocam. Buradaki toplumu da önemsemiyorum, geleceğimi burada yakamam. Ben bölümün isminden çok bana neler katabilir ona bakıyorum.
Bölümlerin müfredatları arasında otomatlar ve diller teorisi, mikroişlemciler, sinyaller ve sistemler gibi 2-3 ders haricinde belirgin bir fark yok. İstediğinizi seçebilirsiniz. Ancak şu ana kadar bölüm hakkında konuştum, bölümün bulunduğu okulların eğitim kaliteleri hakkında bir fikrim yok. Bunun araştırmasını sizin yapmanız gerekecek.
 
İfadeler: eth
Yukarıdaki sorulara ek olarak BSM okursam yurt dışında CS yüksek lisansı yapabilir miyim? Yoksa başka bir bölüm mü okumam gerekir?
 
Hocam ben de Bilgisayar Mühendisliği istiyordum ve onun için çalışıyordum ama bu bölüm de bir kaç bölümün kesişimi, kesiştiği bölümler de aklımda olan bölümler olunca isteğim de bu bölüme doğru kaydı. Teşekkür ederim öneriniz için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…