Bilişim sistemleri teknolojileri vs bilgisayar programcılığı

seyma.krkmz

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam say 336k ve TYT de 357k sıralamam var. Mühendislik gelmiyor. Yazılımla ilgilenmek istiyorum. Bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile mühendisliğe tamamlamak daha mantıklı geliyor ama en azından 5-6 yıl sürecek bu süreç. Bilişim sistemleri teknolojileri bölümü de tutuyor birkaç yerde. Yazılım geliştirme bölümüne bakmıştım Karadeniz taraflarında fakat kötüledikleri için ondan da vazgeçtim. Şirketler işe alımlarda mühendisliğe önem veriyor bu yüzden bilişim sis. Tekn. İçime sinmiyor bir türlü, sırf 4 yıllık diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım bilişim okunur mu yoksa en mantıklısı biraz daha sabırlı olup programcılıktan DGS ile mühendislik okumak mı tercihlere son 2 gün kaldı fikirleriniz benim için çok değerli yardımcı olursanız sevinirim önerilerinizi bekliyorum.

Kötüleme sebepleri düşük puanlıların uyanıklığı olabilir, kimse seçmesin diye. Kendi gelişimine kendince katarak birşey yapmak istiyorsan üniversitenin adının bir önemi yok, yazılımı hem hobi hem iş açısından hızlı geliştirebilirsin. Diploma ve farklı dünyalar görmek beynini geliştirebilir. Bu bir deneyimdir.

Herkese selam say 336k ve TYT de 357k sıralamam var. Mühendislik gelmiyor. Yazılımla ilgilenmek istiyorum. Bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile mühendisliğe tamamlamak daha mantıklı geliyor ama en azından 5-6 yıl sürecek bu süreç. Bilişim sistemleri teknolojileri bölümü de tutuyor birkaç yerde. Yazılım geliştirme bölümüne bakmıştım Karadeniz taraflarında fakat kötüledikleri için ondan da vazgeçtim. Şirketler işe alımlarda mühendisliğe önem veriyor bu yüzden bilişim sis. Tekn. İçime sinmiyor bir türlü, sırf 4 yıllık diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım bilişim okunur mu yoksa en mantıklısı biraz daha sabırlı olup programcılıktan DGS ile mühendislik okumak mı tercihlere son 2 gün kaldı fikirleriniz benim için çok değerli yardımcı olursanız sevinirim önerilerinizi bekliyorum.

Yazılım seçebilirsin bu arada, Karadeniz tarafları falan ama kötü değil. Ktü'de okuyan arkadaşlarım var memnunlar.

Eğer mühendislik istiyorsan mezuna bırak.
Zaten mezunum neden tekrar mezuna kalayım ?

Yazılım seçebilirsin bu arada, Karadeniz tarafları falan ama kötü değil. Ktü'de okuyan arkadaşlarım var memnunlar.
Bilmiyorum ya bi tekrar düşüneyim onu da zaten tutması garanti değil bölüm yeni açılmış

Ben mezuna bırakırdım. Mühendislik diploması sanılandan çok daha önemli bir faktör(Sadece türkiyede)

Mezuna bırakma imkanı yoksa DGS riski senin alacağın bir karar.
zaten mezunum

Kötüleme sebepleri düşük puanlıların uyanıklığı olabilir, kimse seçmesin diye. Kendi gelişimine kendince katarak bir şey yapmak istiyorsan üniversitenin adının bir önemi yok, yazılımı hem hobi hem iş açısından hızlı geliştirebilirsin. Diploma ve farklı dünyalar görmek beynini geliştirebilir. Bu bir deneyimdir.

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum konu açıp üniversite için yardım isteyenler bile mezuna bırak diyor .d zaten ben mezunum geçen yıldan kötü yaptım(sıralama olarak) o yüzden tekrar hazırlanma şansım yok. Şu an karar veremediğim şey programcılıkla DGS mi yoksa 4 yıllık bilişim mi? Ben de bir an önce işin içine girmek istiyorum.

Bilişim sistemleri güzeldir ancak sektörde mühendislik diploması daha önemli sayılıyor.
Kararınızı kendiniz verin.

Şirketlerin bazıları 4 yıllık alıyor zaten linkedln biraz ilanları göz gezdirirseniz belli olur ne bekledikleri ayrıca mezun olunca bu bölümün iş garantisi size bağlı tek bir şirketle görüşmeniz 3 4 ayınızı alabiliyor tanıdıklarım var bu bölümü okuyan (iş ilanlarını ve başvuru sayısı zaten belli) bilgisayar programcılığı 2 yılda size zaten dillerin başlangıcından ötesini öğretemez kendinizin de ekstra çabası olmazı lazım son olarak bu bölümü okuyan kişilerin çoğu DGS düşünüyor bu da minimum 2 + 1 yıl DGS hazırlık +4 yıl okumak demek. Sağlık bölümlerine ilginiz varsa onları da değerlendirebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı