Bilişim sistemleri teknolojileri vs bilgisayar programcılığı

İkinci öğretimleri kapatılması sebebiyle DGS puan yapmak yani sıralama girmek işi zorlaştırabilir. Çok iyi çalışman gerek lisans bölümüne geçmen için, bu tarafını düşün. Mühendislik her zaman iyidir ancak dediğimi gelişimi okuldan değil de kendin katarak yapacaksan hobi olarak yazılım yapabilir üniversitenin adının önemi bile yok. Böyle söylememin sebebi senin puanına bakarak yorum yapıyorum. 400 puan üzeri için ayrı parantez açarak konuşurdum.

Öncelikle 400 puan cart curt muhabbeti bana saçma geldi açıkçası zaten benim puanım 360? Ki ben bu puanı çalışmadan yaptım geçen yıl daha iyiydi hatta sıralamam ama hayatta her şey istediğimiz gibi gitmeyebiliyor maalesef. Çalışmamakla övündüğüm falan yok yanlış anlama karakterime bile ters ama çalışsam ne olacağını kendim biliyorum. Her neyse ayrıca DGS'den korkarak başkalarına fırsat vermiş oluyorum? Herkes aynı stresi yaşıyor ya olmazsa bilmem ne. Ya olursa peki? Hiç mi yok mühendislik kazanan DGS'yle 1 yıl daha ağır fen mat çalışacağıma gider paşalar gibi TYT mat Türkçe çalışırım.

Aynı durumdayım. 390k yaptım. Bilgisayar programcılığı yazmayı düşünüyordum ama dgs zor bir ihtimal olunca sağlık yazıp ikinci üniversite olarak bilgisayar programcılığı yazmayı düşünüyorum. Şu an hobi olarak dil öğreniyorum, belki o ara kendimi geliştirir yazılımda şansımı denerim. Olmazsa da kpss ile sağlıktan atanırım diye düşünüyorum. Tercih süresi iki gün uzatıldı ve daha tercih yapmadım. Sen ne düşünüyorsun, yaptın mı?

Ben hep bilgisayar yazdım ya. Aynı senin gibi düşünüyordum ben de garanti işim olsun işte radyoloji yazıp atanayım para kazanayım biran önce daha sonra bilgisayar okur oraya yönelirim vs. ama 2. öğretimler kalktığı için ve aynı zamanda sağlığa gram ilgim olmadığı için istemiyorum. Benim ilgimin olduğu tek alan bu. Bu yüzden kendimi başka yere saptırmak istemiyorum ben DGS deneyeceğim. Ya sen ?

Ben sağlık yazdım. Kendimi garantiye almam daha iyi olur diye düşündüm. İkinci üniversite olarak bilgisayar yazıp diğer yandan yine yazılım öğrenir belki diğerleri gibi fırsat olursa o alanda da çalışabilirim.
İkinci üniversite olsa bile DGS ile yükseltebiliyoruz ama 1. sınıftan başlattıkları için şu an mantıklı gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…