Bilmece cevaplama

• Konuyu başlatan Bir Deliden Fazlası
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.472
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B

Bir Deliden Fazlası

Ziyaretçi
Okulun ilk günü ve kardeşimin öğretmeni hemen ödev vermiş. Aslında ödev sayılmaz ama öyle denilebilir. Aşağıda ki bilmeceyi internette aynen arattım ama herhangi bir sonuç bulamadım. Benim ilgileneceğim başka işlerim olduğu için buraya yazıp cevabını öğrenme gereği duydum.

Bilmece şu şekilde: 2500 yıldır boğazın incisi, o kulelerin birincisi, mezarlık imiş ilk görevi sonra zincirlenmiş gerdanı, toplar patlamış bağrına, hastalar şifa bulmuş orada.

Benimde en başta aklıma Kız Kulesi geldi ama, halen emin değilim. Gerekli açıklamaları yaparsanız sevinirim.

Bu konuya cevap verdiğim için haklı (!) bir şekilde ceza aldım ama açıklayayım. Kız kulesi 2500 yıldır varlığını sürdürmektedir. İlk görevi mezar olmuştur çünkü bir pahişahın kızının mezarı vardır."Toplar patlamış bağrına, hastalar şifa bulmuş orada." çümlesi ise 1830-1831 yılları arasında İstanbul'da gerçekleşen kolera salgınında hastane olarak kullanıldığını söylemektedir.

Bu konuya cevap verdiğim için haklı (!) bir şekilde ceza aldım ama açıklayayım. Kız kulesi 2500 yıldır varlığını sürdürmektedir. İlk görevi mezar olmuştur çünkü bir pahişahın kızının mezarı vardır."Toplar patlamış bağrına, hastalar şifa bulmuş orada." çümlesi ise 1830-1831 yılları arasında İstanbul'da gerçekleşen kolera salgınında hastane olarak kullanıldığını söylemektedir.
Yazılmış cevabı tekrar yazdığın için ceza aldın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı