Arctis 1 içinde 0.001 gram altın, 50 gram alüminyum 50 gram plastik içersin. Üretim maliyeti 00000.1 sent falan. Bu fiyata bu kulaklığı üretmek için çaba harcayan varsa bilim adamı, yoksa mühendislerin ücretini ekliyorlar 0.5 dolar oluyor.Daha bile az artıyor çünkü satışlar milyonlu çalışan onlu rakamlar. Çalışan sayısız işçi, fabrikanın kurulum ücreti, elektrik ücreti vb. ile 2 dolar eder. Kar koyup 5 dolara satıyorlar toptancıya. Toptancı fabrika gibi milyonlu rakamlarla değil tekli rakamlarla satabildiği için benzin, tır, vergi, cep parası çıkarıyor. Tanesini 10 dolara satıyor. Tekli satan kişinin depolama ve vergi dışında gideri yok. Az sattığı için geliri canı ne isterse koyuyor. Türkiye'yi gözardı etsek bile tanesini 60 dolardan aşağı kolay kolay satmıyorlar. 60 dolardan satınca da 450 lira ediyor yaklaşık. O zaman bile deli kar var yani. 900 liraya da satar isterse ki internet onlarla dolu. Gerisi piyasa. Zaman zaman piyasayı öldüren 300 liraya koyan da oluyordur ama onu sen ben bulamayız ölücü insanlar salisesinde toplu alıp yine 900 liraya satışa sunduğu için piyasa özellikle Türkiye gibi fakir ülkelerde ya hep sabit kalıyor ya da artıyor. Düşme fırsatları saniyesinde emilip tüketiliyor. Genelde BİM'de satılmayan patlayan kötü ürünleri bir tık ucuza koyar ama bu kulaklığı bilmiyorum. BİM'e 1000 liraya 1650S gelmez yani. Kar etmeyeceklerinden değil, daha çok karı zaten ediyorlar gelmez. Yoksa o 10.000 liraya satılan iphonenin 9.500 lira üretim ücreti falan değil. Ucu ucuna kar etmiyor apple. Canı istiyor , alıcı da var. 5 dolara ürettiği telefonu 10k ya satıyor. Daha iyisini üretemiyorsan alacaksın sonuçta.