BİM'deki Arctis 1 normalden farklı mı?

• Konuyu başlatan Meth41
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.481

Meth41

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 13 Ocak'ta BİM'e çeşitli oyuncu ekipmanları geliyor. Arctis 1 350 TL'ye satılacak. Acaba BİM'de satılan bu ürünler çeşitli sitelerde ya da mağazalarda olan ürünlerden bir farkı var mı? Çünkü yarı yarıya satılan bir ürün olunca insan kuşku ile yaklaşmıyor değil. Bir de bu fiyata önerir misiniz? Özellikle CS:GO için alacağım. Bütçem üstüne çıkmaz uygun fiyata satıldığı için alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki Artics 1 in PC ye özel olan versiyonunu değil de konsola özel olan versiyonunu satarlar. Aralarındaki tek farkta PC ye özel olanında 2 li jack girişi uzatıcısı ekstradan geliyor. Eğer zaten tek jack olarak kullanacaksan sıkıntı olmaz senin için.

Ürün orijinal. Zaten Arctis 1'in en fazla ederi 350 TL daha üstü etmez. 6 ay boyunca kullandım size faydası olması için deneyimimi yazayım. Kafam biraz büyük bu yüzden üst kısmı saçma bir şekilde açıldı kafama takarken kafa bandının olduğu kısım çıkıyor ama kullanımda bir sorun teşkil etmiyor, mikrofonunu hiç beğenmedim sesimi hiç almıyordu, ses kısmında da gayet güzel ses kasılıyor fakat müzik dinlerken çok yalın kalıyor müziğin içindeymiş gibi hissedemiyordum, kablo olarak hassas bir yapısı var kolay kolay kopmaz ama dalgınlığınıza gelip bir anda kafanızı çekerseniz kopma riski var. CS:GO için kesinlikle değecek bir kulaklık.

ha
Neden olsun? Orijinal ürününün aynısı.
Haklısın. Fakat bir arkadaşımın anlattığı şeyi size anlatayım. Jbl 3 farklı ses üreticisi ile çalışıyormuş. Mağazalarda satılan üründe harman özel serisi diye belirtilerek satılıyormuş ama bimdekinde öyle değilmiş. Acaba bu kulaklık için de aynı olay geçerli mi diye sorgulamadım değil. Bir de piyasa fiyatlarından nasıl yarı yarı düşük fiyata satıyorlar acaba?
Ürün orijinal. Zaten Arctis 1'in en fazla ederi 350 TL daha üstü etmez. 6 ay boyunca kullandım size faydası olması için deneyimimi yazayım. Kafam biraz büyük bu yüzden üst kısmı saçma bir şekilde açıldı kafama takarken kafa bandının olduğu kısım çıkıyor ama kullanımda bir sorun teşkil etmiyor, mikrofonunu hiç beğenmedim sesimi hiç almıyordu, ses kısmında da gayet güzel ses kasılıyor fakat müzik dinlerken çok yalın kalıyor müziğin içindeymiş gibi hissedemiyordum, kablo olarak hassas bir yapısı var kolay kolay kopmaz ama dalgınlığınıza gelip bir anda kafanızı çekerseniz kopma riski var. CS:GO için kesinlikle değecek bir kulaklık.
Ya aslına bakarsan ben Gm kulak içi kulaklık ile oynayan birisiyim. Buna geçtiğimde acaba adamların yerini ayırt edebilecek miyim? Çünkü neredeyse kulak üstü kulaklık kullanmadım desem yeridir. Mikrofonu da kullanacağım umarım yeterli gelir.

Ben geçenlerde yaşlı acemi bir bakkalda fiyat etiketlerini görmüştüm, RAID böcek ilacı almış toptan olarak 15 20 tane var kartonun içinde. Normalde toptan aldığı fiyat etiketini kartondan sökerler müşteri görmesin diye o sökmemiş unutmuş. Onun toptan bütün koliyi alma fiyatı 14 TL idi, RAID'lerin tekli olarak satış fiyatı da 14 TL idi. Yaptığı karı sen düşün. Şimdi bunu bütün esnafa uygula. Böyle satıyor işte.

Ya kesinlikle ben de böyle düşünüyordum aslında ama üreticiden çıkan fiyat ne olabilir de karlı bir şekilde satabiliyorlar. Mesela Arctis 1?

Arctis 1 içinde 0.001 gram altın, 50 gram alüminyum 50 gram plastik içersin. Üretim maliyeti 00000.1 sent falan. Bu fiyata bu kulaklığı üretmek için çaba harcayan varsa bilim adamı, yoksa mühendislerin ücretini ekliyorlar 0.5 dolar oluyor.Daha bile az artıyor çünkü satışlar milyonlu çalışan onlu rakamlar. Çalışan sayısız işçi, fabrikanın kurulum ücreti, elektrik ücreti vb. ile 2 dolar eder. Kar koyup 5 dolara satıyorlar toptancıya. Toptancı fabrika gibi milyonlu rakamlarla değil tekli rakamlarla satabildiği için benzin, tır, vergi, cep parası çıkarıyor. Tanesini 10 dolara satıyor. Tekli satan kişinin depolama ve vergi dışında gideri yok. Az sattığı için geliri canı ne isterse koyuyor. Türkiye'yi gözardı etsek bile tanesini 60 dolardan aşağı kolay kolay satmıyorlar. 60 dolardan satınca da 450 lira ediyor yaklaşık. O zaman bile deli kar var yani. 900 liraya da satar isterse ki internet onlarla dolu. Gerisi piyasa. Zaman zaman piyasayı öldüren 300 liraya koyan da oluyordur ama onu sen ben bulamayız ölücü insanlar salisesinde toplu alıp yine 900 liraya satışa sunduğu için piyasa özellikle Türkiye gibi fakir ülkelerde ya hep sabit kalıyor ya da artıyor. Düşme fırsatları saniyesinde emilip tüketiliyor. Genelde BİM'de satılmayan patlayan kötü ürünleri bir tık ucuza koyar ama bu kulaklığı bilmiyorum. BİM'e 1000 liraya 1650S gelmez yani. Kar etmeyeceklerinden değil, daha çok karı zaten ediyorlar gelmez. Yoksa o 10.000 liraya satılan iphonenin 9.500 lira üretim ücreti falan değil. Ucu ucuna kar etmiyor apple. Canı istiyor , alıcı da var. 5 dolara ürettiği telefonu 10k ya satıyor. Daha iyisini üretemiyorsan alacaksın sonuçta.

Arctis 1 içinde 0.001 gram altın, 50 gram alüminyum 50 gram plastik içersin. Üretim maliyeti 00000.1 sent falan. Bu fiyata bu kulaklığı üretmek için çaba harcayan varsa bilim adamı, yoksa mühendislerin ücretini ekliyorlar 0.5 dolar oluyor.Daha bile az artıyor çünkü satışlar milyonlu çalışan onlu rakamlar. Çalışan sayısız işçi, fabrikanın kurulum ücreti, elektrik ücreti vb. ile 2 dolar eder. Kar koyup 5 dolara satıyorlar toptancıya. Toptancı fabrika gibi milyonlu rakamlarla değil tekli rakamlarla satabildiği için benzin, tır, vergi, cep parası çıkarıyor. Tanesini 10 dolara satıyor. Tekli satan kişinin depolama ve vergi dışında gideri yok. Az sattığı için geliri canı ne isterse koyuyor. Türkiye'yi gözardı etsek bile tanesini 60 dolardan aşağı kolay kolay satmıyorlar. 60 dolardan satınca da 450 lira ediyor yaklaşık. O zaman bile deli kar var yani. 900 liraya da satar isterse ki internet onlarla dolu. Gerisi piyasa. Zaman zaman piyasayı öldüren 300 liraya koyan da oluyordur ama onu sen ben bulamayız ölücü insanlar salisesinde toplu alıp yine 900 liraya satışa sunduğu için piyasa özellikle Türkiye gibi fakir ülkelerde ya hep sabit kalıyor ya da artıyor. Düşme fırsatları saniyesinde emilip tüketiliyor. Genelde BİM'de satılmayan patlayan kötü ürünleri bir tık ucuza koyar ama bu kulaklığı bilmiyorum. BİM'e 1000 liraya 1650S gelmez yani. Kar etmeyeceklerinden değil, daha çok karı zaten ediyorlar gelmez. Yoksa o 10.000 liraya satılan iphonenin 9.500 lira üretim ücreti falan değil. Ucu ucuna kar etmiyor apple. Canı istiyor , alıcı da var. 5 dolara ürettiği telefonu 10k ya satıyor. Daha iyisini üretemiyorsan alacaksın sonuçta.
güzel açıklayıcı anlatım olmuş teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı