Bina dayanıklık testi nasıl yaptırılır?

Gene Takovic

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
İstanbul'un sarıyer ilçesinde oturuyorum. Binamız 99 öncesi yapıldı, 99'dan sonra ise binanın üstüne bir kat daha çıkıldı. Açıkçası bu binadan korkuyorum. Belediyelerin veya özel şirketlerin binayı kontrol etme, hasarlı mı değil mi tespit etme vs. gibi hizmetleri var mı? Binamız riskli mi, değil mi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbul'un sarıyer ilçesinde oturuyorum. Binamız 99 öncesi yapıldı, 99'dan sonra ise binanın üstüne bir kat daha çıkıldı. Açıkçası bu binadan korkuyorum. Belediyelerin veya özel şirketlerin binayı kontrol etme, hasarlı mı değil mi tespit etme vs. gibi hizmetleri var mı? Binamız riskli mi, değil mi merak ediyorum.
Evet öyle hizmetler var ancak eğer olurda belediyeden biri gelip bina yıkma kararı vs. alırsa binadakilerle sıkıntı çıkmasın. O yüzden önceden binadakiler ile konuşup, izin alıp hatta daha ileri gidip imza toplayıp kontrol yaptırın derim.

Belediyeden gelip kontrol ederler. Kontrolü de binanın temelinden bir adet parça alıp gerekli testler yapılıyor. Ona göre riskli veya riskli değil deniyor.

Evet öyle hizmetler var ancak eğer olurda belediyeden biri gelip bina yıkma kararı vs. alırsa binadakilerle sıkıntı çıkmasın. O yüzden önceden binadakiler ile konuşup, izin alıp hatta daha ileri gidip imza toplayıp kontrol yaptırın derim.
Binadakiler akraba olduğu için (Başka bir dairede biri daha var, o da kiracımız o sorun çıkartır mı bilmiyorum.) sorun çıkacağını zannetmiyorum. Peki İBB veya Sarıyer Belediyesi'nin böyle hizmetleri var mı? Varsa nasıl, nereden başvurabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı