Arkadaşlar selamlar, Erzurum'un dağa kurulu olan bir mevkisinde yaşamaktayım, binamız 7 katlı ama nasıl desem bodrum kattan eve giriş yapıyoruz diyeyim, konuya dönersek, gözlemlediğim durumları aileme anlatıyorum ama pek iplenmiyorum (şu an fotograf atmam ama akşam iş çıkışı çekmeye çalışacağım).
Ortamı söyle hayal edin,
Bir a blok var 5 kat her katta 4 daire var, ortada gayet uzun park gibi bir yer (altı otopark) ve bizim blok, bu blok ise (duble gibi) 7 kat ve her katta 6 daire var.
Bizim binada enteresan diyebileceğim 2 durum var.
1. olarak binaya giriş yaptığımız tarafta sanıyorum ki kolonda tırnak girecek cinsten uzunlamasına çatlak var ve sanırsam genişlemiyor gibi onun dışında farklı bir sorun yok çok şükür,
2. olarak ise binanın üst koridorları (atıyorum 5.6.7 katlarda yine dikey çatlaklar var ama sıva çatlağı cinsinden (tırnakla biraz uğraşıp boyayı kaldırdım ciddende sıva çatlağı ama neden olabilir acaba ), aşağı katlarda bu durum yok oluyor tertemiz koridorların duvarları )
Bina ortalama olarak (herhalde 3 yıllık hadi 4 olsun),ve pek de deprem görmedi ( maraş depremine bizimkiler uyanmış ama pek hasar bırakacağını sanmıyorum ve sanırsam 3 adet 4.5 sinsi deprem görmüştür binamız )
Bana göre merak ettiğim ve garipsediğim durumlar bu şekildeydi, inşallah ciddi bir durum yoktur, naçizane yorumlarınızı beklemekteyim, Allah'a emanet olun.