Binada Altyapı Olmaması

116816

Kilopat
Bizim evde bildiğime göre ne telefon hattı nede internet hattı var. Yan komşumuzun altyapı sorgudan altyapısına bakıyorum VDSL 35Mbps hız alıyor ama kendi evimize bakınca ne ADSL nede VDSL var. Bu sorun nasıl çözülür. Bir de biz internet sağlayıcısı olarak Netspeed istiyoruz müşteri hizmetleri konuşurken sokakta port yok dendi ama sokaktaki komşumuz hattını kapatacağının bilgisini aldım onlar ADSL 16 alıyor.
Sorularım:
  • Altyapı için kime başvurmalıyım, ne kadar sürede hallolur?
  • Alacağım hız kaç Mbps olur yani ADSL mi VDSL mi kullanırım?
sda.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yanınızdaki bina VDSL kullanıyorsa sizde kullanabilirsiniz. Netspeed kullanacaksan başvurunu yap müşteri hizmetlerini bu durumu söyle. Birde binanda telefon ankastre kutusu bulunuyor'mu? Alcağın hız saha dolabına uzaklığın ile alakalı. Çok yakından 100 MBps bile alırsın.

Bak kardeşim aynı sorunu yaşıyoruz şu an 35 alıyorum hatta 106mbps alabilirim fakat altyapı sorgulamasında çıkmıyor bu durum çünkü Türk Telekom bunu ulusal tabanda tanımlamamış ben müdürlüğe kadar gittim olur yaparız dediler olmadı vs netspeed'e yazdım benim hizmet numaramı bulmuşlar bu mu dediler evet dedim tamam dediler başlangıç olarak aldığınız hızın aynısını vereceğiz sonrasında kontrol edip arttırabiliriz dediler yani sıkıntı olmaz ben de geçmeyi düşünüyorum portların dolu olması ile alakalı bir durum sanırsam.

Eğer yanınızdaki bina VDSL kullanıyorsa sizde kullanabilirsiniz. Netspeed kullanacaksan başvurunu yap müşteri hizmetlerini bu durumu söyle. Birde binanda telefon ankastre kutusu bulunuyor'mu? Alcağın hız saha dolabına uzaklığın ile alakalı. Çok yakından 100 MBps bile alırsın.
Binada telefon ankastresi bulunmuyor.
Netspeed ile Facebook'tan konuştum santral ile aramda 500 metre bir uzaklık var.
Bugün ilçemin Turktelekom müdürlüğüne gittim. Sokakta VDSL altyapı olduğunu ama bizim evde hiçbir altyapı olmadığını izah ettim. Çalışan ise benden adresimi istedi ve bana '' Kutu yok'' dedi. Ne zaman gelirler dediğimde, tam süre vermedi 5 ayda olabilir 1 yılda olabilir dedi. Bir kutu takmak bu kadar zor olmamalı. :mad:

Binada telefon ankastresi bulunmuyor.
Netspeed ile Facebook'tan konuştum santral ile aramda 500 metre bir uzaklık var.
Bugün ilçemin Turktelekom müdürlüğüne gittim. Sokakta VDSL altyapı olduğunu ama bizim evde hiçbir altyapı olmadığını izah ettim. Çalışan ise benden adresimi istedi ve bana '' Kutu yok'' dedi. Ne zaman gelirler dediğimde, tam süre vermedi 5 ayda olabilir 1 yılda olabilir dedi. Bir kutu takmak bu kadar zor olmamalı. :mad:
Türk Telekom açtırsan hemen altyapıyı çekerler, fakat başka bir servis sağlayıcısı olduğu için bin dereden su getirtirler. Netspeed konu için ne dedi ?

Türk Telekom açtırsan hemen altyapıyı çekerler, fakat başka bir servis sağlayıcısı olduğu için bin dereden su getirtirler. Netspeed konu için ne dedi ?

Şöyle bir sorun var binada alt yapı olmadığı için telekom da alt yapı yok başvuru alamıyoruz diyor bende o zaman gelin takın kutuyuki alt yapı olsun bu kadar düz konuşuyorum adamlar önlerine konulan kağıdı okuyup cevap vermekten başka birşey yapmıyor 5 ay oldu başvuralı yapmadığım başvuru kalmadı sonuç yok.
Not; Binaya fiber kablolar çekilmiş bütün dairelere yandaki binada da fiber hizmetide var.

Altyapı olmaması büyük sıkıntı malesef beklemekten başka çare kalmıyor. Bizim binada ankastre kutusu ve telefon direği olmasına rağmen sistemden kaynaklanan bir sorundan altyapım gözükmüyor kaç kere anlatmaya çalıştım ama dinlemiyorlar ezbere konuşup telefonu kapatıyorlar. Zaten altyapı olmasa ve daha 1 ay önce altyapı gözükürken şimdi gözükmemesi her şeyi açıklıyor yoksa biliyorum getirmeyeceğiniz altyapı için size niye telefon açayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı