Bunlar pek işe yarayan yöntemler değil de siz bilirsiniz. Twitter'a, maile vs bakanlar genelde sekreterler oluyor. Sekreterler de o adres ile ilgilenen bölge müdürlüğünden aldıkları bilgileri size aktarıyor, bu kadar. Yani bu işlem resmi bir şey değil. Sokakta bir TT çalışanı gördüğünüzü düşünün. Adamın yanına gidip "abi bize bir port açsana ya" demek gibi bir şey bu.Az önce Yusuf kıraç a Twitter'dan yazıp durumu açıkladım. 2 3 dakika içinde Türk Telekom tweet attı.
Bu nasıl upload?!İnşallah hocam, o değil hız testi yaptım da çok saçma bir değer var.
(İnternette bir kaç kişi var.)
(Başka konu açmam gerek sanırsam.)
Eki Görüntüle 1300160
Hocam sizin 100 Mbps'e kadar destekleyen bir VDSL altyapınız var. Santral mesafeniz 19 metre. Yani bu VDSL hattınızın bağlı olduğu kabine 19 metre uzaklıktasınız. Sanıyorum ki T11 veya T21 kabine bağlısınız.Hocam benim sonucumda böyle çıkıyor ben çok anlamıyorum bu işten. Ne anlama geliyor?
Eki Görüntüle 1300165
Peki dilekçe ile çözülmezse kablo çekimi yapılabilirmi acaba hocam?Bunlar pek işe yarayan yöntemler değil de siz bilirsiniz. Twitter'a, maile vs bakanlar genelde sekreterler oluyor. Sekreterler de o adres ile ilgilenen bölge müdürlüğünden aldıkları bilgileri size aktarıyor, bu kadar. Yani bu işlem resmi bir şey değil. Sokakta bir TT çalışanı gördüğünüzü düşünün. Adamın yanına gidip "abi bize bir port açsana ya" demek gibi bir şey bu.
Her zaman söylerim en resmi yol dilekçedir. Dilekçeyle uğraşmak istemiyorsanız BTK'ya da yazabilirsiniz ama oraya cevap veren memurlar da söz birliği yapmış gibi aynı şeyleri kopyala yapıştır yazıp duruyorlar. "Adresinizde portumuz yok 4.5G kullanın", "gerekli çalışmalar başlayacaktır" vs vs...
Son tahlilde karar sizin hocam.
Bu nasıl upload?!
Hakikaten böyle bir şey ilk kez görüyorum. Kurumsal bir TT kullanıcısı değilseniz böyle bir upload değeri mümkün olmamalı ama anlayamadım.
Hocam sizin 100 Mbps'e kadar destekleyen bir VDSL altyapınız var. Santral mesafeniz 19 metre. Yani bu VDSL hattınızın bağlı olduğu kabine 19 metre uzaklıktasınız. Sanıyorum ki T11 veya T21 kabine bağlısınız.
Binanızın zemin/bodrum katına inip sağa sola bakarsanız muhtemelen aşağıdaki kabinlere benzer bir kabin göreceksiniz. Bazen sizin binanızda değil de yan binaların birinde de olabiliyor. Özellikle de sitede oturuyorsanız bir binaya yerleştirilen bu kabinden birkaç bina VDSL hizmeti alabiliyor.
Eki Görüntüle 1300186 Eki Görüntüle 1300187
Eki Görüntüle 1300188
Özetle VDSL altyapınız 100 Mbps destekliyor. İç tesisatınız sağlamsa 95 Mbps veya üzeri hızları görürsünüz diye düşünüyorum.
Kablo çekimi altyapı olmayan yerlere yapılır hocam. Sizin adresinizde zaten altyapı var ama port yok. Yani bağlı olduğunuz saha dolabında port kalmamış. Dolayısıyla sizin durumunuzda kablo çekmelik bir durum yok.Peki dilekçe ile çözülmezse kablo çekimi yapılabilirmi acaba hocam?
Sağolun hocam iyi günler dilerim...Kablo çekimi altyapı olmayan yerlere yapılır hocam. Sizin adresinizde zaten altyapı var ama port yok. Yani bağlı olduğunuz saha dolabında port kalmamış. Dolayısıyla sizin durumunuzda kablo çekmelik bir durum yok.
Bunlar pek işe yarayan yöntemler değil de siz bilirsiniz. Twitter'a, maile vs bakanlar genelde sekreterler oluyor. Sekreterler de o adres ile ilgilenen bölge müdürlüğünden aldıkları bilgileri size aktarıyor, bu kadar. Yani bu işlem resmi bir şey değil. Sokakta bir TT çalışanı gördüğünüzü düşünün. Adamın yanına gidip "abi bize bir port açsana ya" demek gibi bir şey bu.
Her zaman söylerim en resmi yol dilekçedir. Dilekçeyle uğraşmak istemiyorsanız BTK'ya da yazabilirsiniz ama oraya cevap veren memurlar da söz birliği yapmış gibi aynı şeyleri kopyala yapıştır yazıp duruyorlar. "adresinizde portumuz yok 4.5G kullanın", "gerekli çalışmalar başlayacaktır" vs...
Son tahlilde karar sizin hocam.
Bu nasıl upload?
Hakikaten böyle bir şey ilk kez görüyorum. Kurumsal bir TT kullanıcısı değilseniz böyle bir upload değeri mümkün olmamalı ama anlayamadım.
Hocam sizin 100 Mbps'e kadar destekleyen bir VDSL altyapınız var. Santral mesafeniz 19 metre. Yani bu VDSL hattınızın bağlı olduğu kabine 19 metre uzaklıktasınız. Sanıyorum ki T11 veya T21 kabine bağlısınız.
Binanızın zemin/bodrum katına inip sağa sola bakarsanız muhtemelen aşağıdaki kabinlere benzer bir kabin göreceksiniz. Bazen sizin binanızda değil de yan binaların birinde de olabiliyor. Özellikle de sitede oturuyorsanız bir binaya yerleştirilen bu kabinden birkaç bina VDSL hizmeti alabiliyor.
Eki Görüntüle 1300186 Eki Görüntüle 1300187
Eki Görüntüle 1300188
Özetle VDSL altyapınız 100 Mbps destekliyor. İç tesisatınız sağlamsa 95 Mbps veya üzeri hızları görürsünüz diye düşünüyorum.
Dediğim gibi iç tesisatınız sağlamsa 95 ve üzerini görürsünüz.Download ne kadar alırım?
Dediğim gibi iç tesisatınız sağlamsa 95 ve üzerini görürsünüz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.