Binadaki altyapıyı öğrenme

207061

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,
Dün yeni bir ev kiraladım ve yakın zamanda taşınacağım. O kargaşa arasında sorgulamayı unuttuğum (aslında çok da önemsemediğim) tek şey internet altyapısıydı. Evimi Maltepe - Aydınevler Mahallesinde kiraladım. Genele baktığınızda eski-yeni neredeyse tüm apartmanlarda kablonet ya da fiber altyapısı mevcut. Ancak dün akşam imzaları atıp da eve geldiğimde benim binamı sorgulatmak istedim. Binamda (sokağımda) kablonet ya da fiber altyapısı mevcut değilmiş. Turknet'e sorgulama yaptığımda 75Mbit değerine kadar VDSL desteğiniz var evinizde diyor. Ama çok da fazla güvenemiyorum. Dsmart 20mbit'e kadar alabilirsiniz diyor. TTnet 16mbit hipernet alabilirsiniz diyor. Henüz komşularla tanışmadım. Eşyaların teslimatı 1 ayı bulacağı için de eve şimdi geçiş yapmayacağım, kontrat imzalandığından cayma bedeli de mevcut olduğundan cayma durumu da olmuyor. Ancak bu internet durumu biraz canımı sıktı. Kendi sokağım hariç, mahallenin tüm sokaklarında kablonet, çoğu sokağında da fiber mevcut. Bu şartlar altında, genel bir sorgulama yapabileceğim bir sistem var mı?
Şu anda 100mbit hızda internet kullanırken, 16 mbit'e düşmek istemiyorum açıkçası :(

Hocam burada sorgulama yaptığımda karşıma Vodafone Fiber paketi çıkartıyor ve dairemde 83 mbps hızın desteklendiğini belirtiyor. Ama firmaların fiber alt yapısını sorguladığımda karşıma çıkmıyor. Kafam çok karıştı.
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu hortlatacağım. Bugün kiraladığım eve gittim ve yönetici ile konuştum. Apartmanda yalnızca VDSL alt yapısı mevcutmuş ve apartmanın tamamı da TTnet abonesiymiş. Bunun üzerine Turksat'ı aradım. Binamın arka cephesindeki binalarda Turksat altyapısı olduğunu belirttim. Dilekçe yazın ancak çok da ümitlenmeyin dediler.

Şimdi, bana önerebileceğiniz bir VDSL şirketi var mıdır? Turknet akla ilk gelen ancak öven de çok söven de. TTnet'i son çare olarak kullanmak istiyorum. Başka servis sağlayıcı da bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı