Binance güvenilir mi?

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Selamlar,

Uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışı pay piyasalarında aktif olarak işlem yapıyorum. Ancak artık sürekli hisse senedi, fon ve tahvil alım satımından yorulduğumu fark ettim. Yaklaşık 5 yıldır kripto paraları takip ediyor ve yatırım yapmayı düşünüyorum.

Ancak beni en çok düşündüren konu, kimlik doğrulama (kyc) süreçlerinde istenen kişisel bilgiler. Özellikle Binance gibi büyük platformlarda kimlik ve adres belgeleri ile birlikte selfie istenmesi beni tedirgin ediyor. Elbette bu bilgiler, güvenlik ve dolandırıcılığa karşı kullanıcıyı korumak amacıyla toplanıyor; hesabın çalınması gibi durumlarda da önem taşıyor.

Fakat gelecekte bu belgelerin internete sızma ihtimali, özellikle kimlik ile çekilmiş fotoğrafların kötü niyetli kişilerin eline geçmesi gibi riskler aklıma takılıyor. Bu konuda deneyimi veya bilgisi olan var mı? Böyle bir sızıntı yaşandı mı ya da yaşanırsa nasıl önlemler alınabilir?

Görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışı pay piyasalarında aktif olarak işlem yapıyorum. Ancak artık sürekli hisse senedi, fon ve tahvil alım satımından yorulduğumu fark ettim. Yaklaşık 5 yıldır kripto paraları takip ediyor ve yatırım yapmayı düşünüyorum.

Ancak beni en çok düşündüren konu, kimlik doğrulama (kyc) süreçlerinde istenen kişisel bilgiler. Özellikle Binance gibi büyük platformlarda kimlik ve adres belgeleri ile birlikte selfie istenmesi beni tedirgin ediyor. Elbette bu bilgiler, güvenlik ve dolandırıcılığa karşı kullanıcıyı korumak amacıyla toplanıyor; hesabın çalınması gibi durumlarda da önem taşıyor.

Fakat gelecekte bu belgelerin internete sızma ihtimali, özellikle kimlik ile çekilmiş fotoğrafların kötü niyetli kişilerin eline geçmesi gibi riskler aklıma takılıyor. Bu konuda deneyimi veya bilgisi olan var mı? Böyle bir sızıntı yaşandı mı ya da yaşanırsa nasıl önlemler alınabilir?

Görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkür.

Çoktan bilgiler sızdı zaten Türkiye'nin. Binance için ise en güvenilir kripto borsası şu an.

İyi akşamlar dostum

Binance şu anda kripto para platformları arasında en popüleri ve güvenlisi. her gün sayısız anlaşma ve tetkiğe şahit oluyor. Ben de aktif olarak kullanıyorum haliyle. Zira hangi borsada yaparsanız yapın KYC süreci bir risk taşımaz. Ama tabii ki Binance gibi bir platformunu kullanmak en iyisi.

Bu yöntemler gayet normal ve evet sızıyor yıllar önce bunun arşivine de denk gelmiştim yüz ve kimlik selfielerinin ama bankalar falan hepsi istiyor bunu sızarsa da yapacak bir şey yok. Bence pek önemli değil.

Kimlik mevzusunu arkadaşlar zaten konuşmuş. Yıllardır sızıdırılmış halde duruyor bilgilerimiz. Ama eğer kastınız çökme, dolandırıcılık vs. İse kesinlikle Binance'de böyle bir durumdan bahsedemeyiz. Dünya'nın en büyük borsasıdır ayrıca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı