Binanın sağlamlığı nasıl anlaşılır?

bbnoS

Hectopat
Daha fazla  
En yakin zamanda yetkili bir birime kontrol ettireceğim.

Biliyorsunuz ki bugün deprem oldu İstanbul'da İstanbul gop ta bayağı hissedildi ve bende burada oturuyorum size bir soru soracağım şimdi bugün ev bayağı sallandı 6.1 olan depremde sonra dışarı çıktık falan filan şu anda evdeyim ve X te gördüğüm kadarıyla kim bilmiyorum ama. Bir prof doktor diyor ki.
"Evde kolonları çatlak vs yoksa evde kalin" gibi bir açıklaması var tam yazamadım hatırlamıyorum. Evde baktım evde ne çatlak ne yarik var hiçbir şey yok evde kolonlarada baktım (evin içinden geçen) onlardada bir sorun yok. Şu an evdeyim ve hiç rahat hissetmiyorum. Sizce bu bir sorun yaratir mi? Bina yaklaşık 20 yıllık. 99 depremini gorm3mis olması lazım.

Dediğim gibi sadece soru yoksa uzmanlara danisacagim evi kontrol ettirecegim.

Bir de var mı depr3m programı önerebileceğiniz? Google çoğu kişiye erken atmış ama bana deprem anında geldi uyarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslinda bunu yapmanizi kesinlikle hayatta onermem ama duvarlari ittirerek esneme gibi seyler var mi yok mu az cok kontrol edebilirsiniz. Zaten oyle yapildiginda esneyecek kadar olsaydi bir catlama falan olurdu diye dusunuyorum sahsen.

Mumkunse yaniniza battaniye ve gerekli esyalarinizi alip disariya cikin ve binalar yikilsa dahi guvende olabileceginiz acik bir alanda durun. Eger mumkunse disarida sabahlayin. Kesinlikle evin icine girmeyin. Sizin binaniz saglam olsa da yan binalar oyle olmayabilir. Onlar yikilirsa sizin binaniza da etki eder. Deprem dayanikliligi en ust seviyede olan Japonya'da bile biz deprem esnasinda eger icerideysek masa altina falan gecerek koruyoruz kendimizi, daha sonra ise hemen disariya cikip binayi tahliye ediyoruz. Japonya'nin sokaklari dardir ama buna ragmen deprem sonrasi hemen binalardan disari cikariz ve girmeyiz. Burada, deprem dayanikliligi en iyi olan ulkede bile boyle iken Turkiye'de daha da boyle olmali.

Ote yandan AFAD'in bir mobil uygulamasi vardi diye biliyorum, fakat tam emin degilim o yuzden kesin bir sey demek istemiyorum. Android kullaniyorsaniz ayarlardan deprem uyarilarini acin. Bu tur konularda Google baya iyi is yapiyor, zamaninda hizlica uyariyor cogu zamanda. Zaten kendinizde cogu kisiye erkenden bildirmis demissiniz.

Beni tam deprem anında bilgilendirdi.

Apartman da yaşıyorsan tek başına aldığın kararla denetim yaptıramıyorsun diye biliyorum. Biz site olarak ortak karar sonucu özel bir şirketle anlaşmıştık.

Sen değilde yetkililer yapar. Betondan örnek vs alır. Ama öngörülen büyük bir depremde İzölatör olmayan bir binadaysanız risk büyük. Mümkünse taşınmak en mantıklısı.

Sen değilde yetkililer yapar. Betondan örnek vs alır. Ama öngörülen büyük bir depremde İzölatör olmayan bir binadaysanız risk büyük. Mümkünse taşınmak en mantıklısı.
Yakın bir zamanda tasinacaktik zaten belkide bu çok büyük bir sebep oldu bizim için uyuyamıyorum şuan.

Bina taşın üstünde diyorlar burası için bilmiyorum ne kadar sağlam ama binada ve evde gözle görülebilir hasar yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…