Binary ile ne yapılabilir?

CAN01F

Centipat
Daha fazla  
Binary merak ettim araştırdım az çok anladım ama merak ettim bunu öğrenmek bana ne kazandıracak? Python ile hello world yazdıracağım zaman Python bu kodları binarye dönüştürerek bilgisayarın alayabileceği şekle getiriyor diye biliyorum. Peki ben direk sadece 0 ve 1leri kullanarak atıyorum basit bir hesap makinesi yapmak istedim bunu nasıl yapacağım? Bir araç kullanmam gerekiyor mu mesela?

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkansız, düşük seviye yazılım dillerini öğrenerek bir şeyler yapabilirsiniz bunlar da Binary'e benzer fakat bunları bile öğrenmek acayip zor olarak görülüyor, Python yüksek seviye bir dildir, yani direkt Binary'e dönüşmez, bu sebeple diğer dillere göre biraz yavaştır.

Binary merak ettim araştırdım az çok anladım ama merak ettim bunu öğrenmek bana ne kazandıracak? Python ile hello world yazdıracağım zaman Python bu kodları binarye dönüştürerek bilgisayarın alayabileceği şekle getiriyor diye biliyorum. Peki ben direk sadece 0 ve 1leri kullanarak atıyorum basit bir hesap makinesi yapmak istedim bunu nasıl yapacağım? Bir araç kullanmam gerekiyor mu mesela?
Hocam zorlanmak istiyorsanız assembly bakın 01 kullanarak birşey yapacileceğinizi sanmıyorum.

0-1 makine dilidir ve insanlar için kompleks yapıdadır istediğini yapamazsın ve yapmanın da bir anlamı yok. 1MB'lık bir projede bile 1 milyondan fazla bit bulunur. Zaten yazılım dillerinin amacı da budur makine ile insan arasındaki iletişimi sağlamak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı