Binaya çekilen siyah kablo

Calletus

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese merhaba,
31 Ekim pazartesi günü sitemize siyah kablolar çekilmiş. İlk başta TurkNet'in bu kabloları çektiğini sandım fakat kablonun üzerindeki Türk Telekom yazısını görünce hayal kırıklığına uğradım. Daha önce Türk Telekom'un siyah kablo kullandığını görmedim. Sizce neden bu kabloyu kullanıyor ve ne kadar sürede aktif olur?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-11-01 at 11.56.57.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-01 at 11.56.57.jpeg
    119,6 KB · Görüntüleme: 246
Son düzenleme:
Herkese merhaba,
31 Ekim pazartesi günü sitemize siyah kablolar çekmiş. İlk başta TurkNet'in bu kabloları çektiğini sandım fakat kablonun üzerindeki Türk Telekom yazısını görünce hayal kırıklığına uğradım. Daha önce Türk Telekom'un siyah kablo kullandığını görmedim. Sizce neden bu kabloyu kullanıyor ve ne kadar sürede aktif olur?
Daha önce sitenizde hiç internet alt yapısı yok muydu(ADSL, VDSL, fiber)? Fiber olup olmadığını merak ediyorsan fiber ankastre kutusu olup olmadığına bakmalısın. Fiber ankastre kutusu yoksa çok yüksek ihtimalle DSL altyapı için olan kablodur(her alt yapı için siyah renk kaplamalı kablo kullanılabilir). Örnek

Daha önce sitenizde hiç internet altyapısı yok muydu(ADSL, VDSL, fiber)? Fiber olup olmadığını merak ediyorsan fiber ankastre kutusu olup olmadığına bakmalısın. Fiber ankastre kutusu yoksa çok yüksek ihtimalle DSL altyapı için olan kablodur(her altyapı için siyah renk kaplamalı kablo kullanılabilir). Örnek

TurkNet VDSL kullanıyorum. Babam binanın yöneticisi ve komşumuzla konuştuğunda fiber hat çektiklerini söylemişler. Normalde bu kabloyu TurkNet'in kullandığını biliyordum. Bugün sabah markete giderken Türk Telekom'un fiber optik aracını gördüm. Sokaktaki her binaya bu kablodan çekiyorlar.

TurkNet VDSL kullanıyorum. Babam binanın yöneticisi ve komşumuzla konuştuğunda fiber hat çektiklerini söylemişler. Normalde bu kabloyu TurkNet'in kullandığını biliyordum. Bugün sabah markete giderken Türk Telekom'un fiber optik aracını gördüm. Sokaktaki her binaya bu kablodan çekiyorlar.
FTTH alt yapı ise binalara dediğim gibi fiber ankastre kutusu konur ve evlere cam kablo ile internet gelir. Eğer FTTB ise ankastre sitede ortak noktaya konur oradan binalara yani evlere bakır kablo ile dağıtılır.
fiber-vs.copper.jpg
Fiber Aşamaları.png

FTTH altyapı ise binalara dediğim gibi fiber ankastre kutusu konur ve evlere cam kablo ile internet gelir. Eğer FTTB ise ankastre sitede ortak noktaya konur oradan binalara yani evlere bakır kablo ile dağıtılır.
Eki Görüntüle 1559493Eki Görüntüle 1559494

Dostum, bu dediklerini zaten biliyorum. Sadece kabloyu çekip bırakmışlar. Herhalde tüm sokağa kablolar çekildikten sonra binalara kutular konacaktır. Ben sadece Türk Telekom'un böyle bir kablo kullanıp kullanmadığını anlamaya çalışıyordum. Az önce TurkNet'i aradım ve bana Türk Telekom ile bazı bölgelerde ortak çalıştıklarını belirtti.

Dostum, bu dediklerini zaten biliyorum. Sadece kabloyu çekip bırakmışlar. Herhalde tüm sokağa kablolar çekildikten sonra binalara kutular konacaktır. Ben sadece Türk Telekom'un böyle bir kablo kullanıp kullanmadığını anlamaya çalışıyordum. Az önce TurkNet'i aradım ve bana Türk Telekom ile bazı bölgelerde ortak çalıştıklarını belirtti.
Böyle kablodan kastını anlayamadım? Merakın altyapı ile ilgili değilse kabloda merak ettiğin nedir? Rengi ise her alt yapıda türünde siyah renkte kablolar kullanılabiliyor. Örnek bağlantısını o yüzden verdim. Resmini attığın kablo bakır ise DSL bağlantı zaten binanızda olduğu için port yeterli olmadığından DSL altyapı güçlendiriliyor olabilir veya FTTB türünde ki fiber altyapı için mevcut altyapıdakinden daha kaliteli bir bakır kablo çekilmiştir. Resmini attığın kablo fiber ise zaten ankastre binanıza konur. Kablo bir yere bağlı değilse, fiber ya da bakır mı diye kontrol et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı