BioNTech 3. doz kaç ay sonra yapılmalı?

futs

Hectopat
29 Eylül'de 2. doz aşımı olmuştum, 3. dozu kaç ay sonra olmam gerekiyor? Bazıları 3, bazıları 6 ay yazıyor. Hangisi doğru?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 2. dozu temmuzda yaptırmıştım. Son zamanlarda devamlı e-Nabız'ı takip ettim açılmadı. Birkaç gün önce açıldı (yani 6 ay geçtikten sonra). Kendi elimizde değil diye biliyorum, sistem randevu açıyor.

Ben de en son 29 Eylül'de olmuştum, şimdi randevu açılmış hatta ailem cuma günü için randevu almış.

29 Eylül'de 2. doz aşımı olmuştum, 3. dozu kaç ay sonra olmam gerekiyor? Bazıları 3, bazıları 6 ay yazıyor. Hangisi doğru?
Son olarak 3 ay şeklinde güncellendi. (40 gün önce 6 aydı.) Mutlaka hatırlatma dozunuzu çıkar çıkmaz olunuz. Hatırlatma dozu vakaların arttığı bu dönemde önem kazandı.

O zaman 3 ay ve 6 ay sonra olmak arasında pek bir fark yok herhalde. (Yan etki olarak)
Ben oldum 3. BioNTech aşımı. İlk 2 BioNTech dozunu olduğumda yaşadığım yan etkilerin aynısını yaşadım. Nedir bunlar;
  • Birkaç saat sonra başlayan ve 24 saat süren kol ağrısı
  • Ufak tefek titremeler, üşümeler
  • 24 saat zaman diliminin sonlarına doğru (benim için sabaha karşı) ateşlenmek
24 saat sonra bu etkiler yok oldu.
  1. doz: 29 Haziran 2021.
  2. doz: 20 Temmuz 2021.
  3. doz: 21 Aralık 2021.

Ben hiçbir yan etki görmedim. Bunlar kişiden kişiye değişen durumlar maalesef. Bu etkilerden dolayı insanlar aşı olmaktan çekiniyor.

Ben hiçbir yan etki görmedim. Bunlar kişiden kişiye değişen durumlar maalesef. Bu etkilerden dolayı insanlar aşı olmaktan çekiniyor.
Genel yan etkiler zaten korkulacak şeyler değil. Biraz da psikolojik, yan etki olacak diye aşı olursak yan etki olur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…