BioNTech aşısından sonra her yıl 2-3 ay kesilmeyen öksürük başladı

0ndrylmz

Decapat
Daha fazla  
2021 yılında çift BioNTech aşı oldum, olduktan bir süre sonra 2025 yılına kadar her sene 2-3 ay kesilmeyen öksürük başladı. Ciğerden de değil sadece boğazdan öksürüyorum. Ben anlamadım bu işi bir tek bende mi oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşı'dan dolayı olacağını pek sanmıyorum. Yaşınız kaç? Belki COPD, yani KOAH olmuş olabilirsiniz. Eğer KOAH varsa ve evresi düşük ise, flare-up yaparak o zamanlar öksürük artabilir. Tabii eğer KOAH varsa evre fark etmeden de öksürük ve flare-up yapabilir, ama evre yükseldikçe genellikle öksürük de artar.

Uyarı: Bu mesajda yer alan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve profesyonel bir sağlık hizmeti sağlayıcısının tavsiyesinin yerine asla geçmez. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, kesinlikle bir doktora veya yetkili bir uzmana başvurun. Bu mesaj, teşhis, tedavi veya sağlık sorunlarının önlenmesi amacıyla asla kullanılmamalıdır. Herhangi bir tıbbi müdahale veya tedaviye başlamadan önce profesyonel bir görüş almanız önemlidir.

Son düzenleme:
Yaş 28, sağlık problemim yok. Alkol sigara da kullanmıyorum.

Mesajimi güncelledim:

Çoğu insanda KOAH semptomları ilk kez 40 yaşından sonra görünür. Gençlerde daha az yaygın olsa da, bazı araştırmalar bu durumu daha genç yaşlarda geliştiren kişilerin semptomlarının daha hafif olabileceğini öne sürmektedir.

Kaynak:

Göğüs Hastalıkları'na gitmenizi öneririm, eğer gitmediyseniz. Sigara kullanılmasa da KOAH olma ihtimali olabilir.

Tabii her vücut aynı tepkiyi veremeyebilir, yani aşı'dan dolayı da belki olmuş olabilir.

@0ndrylmz hiç COVID-19 bulaştı mı size?

Uyarı: Bu mesajda yer alan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve profesyonel bir sağlık hizmeti sağlayıcısının tavsiyesinin yerine asla geçmez. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, kesinlikle bir doktora veya yetkili bir uzmana başvurun. Bu mesaj, teşhis, tedavi veya sağlık sorunlarının önlenmesi amacıyla asla kullanılmamalıdır. Herhangi bir tıbbi müdahale veya tedaviye başlamadan önce profesyonel bir görüş almanız önemlidir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı