BIOS açılmıyor

Desperate47

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
WD Green 512 GB
Ekran kartı
Afox RTX 3060
Anakart
Biostar B450MH 6.4
İşlemci
R5 4500
Merhaba son birkaç aydır BIOS'a giremiyorum, direkt Windows ekranına atıyor. Bazen Windows ekranı bile gelmeden kilit ekranına atıyor. YouTube'da bir sürü video izledim olmadı hızlı başlatmayı kapadım o da olmadı.
BIOSTAR'ın sitesinde de bir şey bulamadım.

Windows Update'e girin gelen güncelleştirme varsa yapın, ayrıca isteğe bağlı güncelleştirmeleri kontrol edin herhangi bir güncelleme varsa yapın. Güncellemelerin hepsi bitince bilgisayarı güncelle ve yeniden başlat ile yeniden başlatın. Bilgisayar açılınca bilgisayarı kapatın. Ve BIOS'a girmeyi tekrar deneyin.

Denedim olmadı. Görünürde güncelleme yok.

Bilgisayarınızda tuhaf davranışlar var mı yanlış tarih, donma, sistem hizmetlerinde aksama? Ayrıca bilgisayarın kaç yaşında?

Monitörü DP girişi ile mi kullanıyorsun? HDMI ile BIOS'a girmeyi dene ardından CSM'i aç. Eğer DP ile kullanmıyorsan Windows üzerinden hızlı önyüklemeyi kapat.

Ayarlar’a girip bu bilgisayarı sıfırla kısmına girin, sağda gelişmiş önyükleme ayarları var ona tıklayıp ek ayarlara girin. UEFI butonu olur orada. Sizi direkt BIOS’a atar.

Uğraşmanıza gerek yok. SATA kablosunu sökün açın PC'yi biosdasınız. Girdiğiniz an SATA'yı geri takınki ayarlar kaydolsun.

Bilgisayarınızda tuhaf davranışlar var mı yanlış tarih, donma, sistem hizmetlerinde aksama? Ayrıca bilgisayarın kaç yaşında?

Valorant oynarken Alt Tab atınca falan donuyor onun haricinde 1 saat önce falan internet sorunu oldu zar zor düzelttim.

Monitörü DP girişi ile mi kullanıyorsun? HDMI ile BIOS'a girmeyi dene ardından CSM'i aç. Eğer DP ile kullanmıyorsan Windows üzerinden hızlı önyüklemeyi kapat.

Elimde şu an HDMI kablosu yok eeğr düzeltemezsem almayı düşünürüm.

Ayarlar'a girip bu bilgisayarı sıfırla kısmına girin, sağda gelişmiş önyükleme ayarları var ona tıklayıp ek ayarlara girin. UEFI butonu olur orada. Sizi direkt BIOS'a atar.

Girdim ama bulamadım Windows 11 kullanıyorum.

Uğraşmanıza gerek yok. SATA kablosunu sökün açın PC'yi biosdasınız. Girdiğiniz an SATA'yı geri takınki ayarlar kaydolsun.

PC'yi yeni aldım kasayı açarsam garanti dışı kalacağı için açamıyorum.

Evde televizyon vs. yok mu? HDMI kablosu illa ki vardır. Yaşadığın sorun muhtemelen bahsettiğim olayla alakalı. Bazı anakartlarda ekran kartı bağlantısını DP ile yaptığın zaman BIOS ekranı gözükmeden direkt Windows'a atıyor. Dediğim şekilde önce HDMI ile bağlantı yap, bağlantıyı HDMI ile yaptığın zaman çok yüksek ihtimalle BIOS'a erişebileceksin. Ardından BIOS üzerinden CSM'i açtığın zaman DP ile kullanırken de BIOS'a sorunsuz bir şekilde girebileceksin. HDMI kablosunu sadece BIOS'a erişip bahsettiğim ayarı açmak için kullanacaksın yani.

Maalesef evde HDMI yok simdilik sonraya bırakacağım eğer düzelmese dediğim gibi bir kablo almak zorunda kalamcağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…