BIOS ayarları doğru mu?

a0194

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler ilk defa bilgisayar topladım BIOS ayarlarımı doğru mu acaba? Anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok teşekkür ederim.
Yaptıklarım RAM MHz'ni yükselttim ve BIOS'u güncelledim RAM'leri de 6000MHz yaptım fakat CPU-Z'de DRAM Frequency 2996.9MHz gözüküyor normal midir, fotoğrafları atıyorum inceleyip yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Eksik yaptığım bir şey var mıdır?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    108 KB · Görüntüleme: 55
  • 3dd9770c-c802-476d-8cea-b10e90205676.jpg
    149,1 KB · Görüntüleme: 51

Bir sorun yok. RAM'leriniz 6000 MHz hızında çalışıyor. DRAM Frequency kısmındaki MHz değerini 2 ile çarpmanız lazım. 3000x2=6000. normal.

3000 MHZ 6000 MT/s demek yani bir problem yok. Genelde MT/s yerine MHZ kullanıyor insanlar o yüzden yanlış anlaşılıyor. İçim rahat etsin diyorsan görev yöneticisine gir, RAM'e tıkla. Orada yazar 6000 diye.

XMP açtıysan o değiştirir her şey normal. Ancak eğer Memory Context Restore "ENABLED" ise onu "Auto" olarak değiştir mutlaka. Genellikle Memory Context Restore'nin açılmasını öneren birçok insan var ancak bu Memory Context Restore ayarının Auto'dan ENABLED olarak değiştirilmesi çok ciddi bellek hatalarının ve dolaylı yollar ile işlemci hatalarının önünü açmakta.

Beta bios kullanma hiçbir zaman sorun yaşayabilirsin, agesa sürümünden doğru kontrol ettim anakartın destek kısmından ve kullandığın bios beta büyük ihtimalle, bunun dışında herşey iyi. Resize/SAM açmayı da unutma.

Ben Memory context restore açık olarak kullanıyorum yoksa çok geç açılıyor PC.

Ben Memory context restore açık olarak kullanıyorum yoksa çok geç açılıyor PC.
AUTO mod ile de hızlı açılır ancak gerektiğinde yeniden memory training yapar. AUTO gerektiği zaman kapatıp açabilir ancak ENABLED yaparsan açmaya zorlarsın, işlemci ile bellek arasındaki iletişim bozulabilir ve hem memtest 86'da içi boş gereksiz bellek hataları, mavi ekranlar ve işlemci IMC hatalarının önünü açmış olursun, yararından çok zararı vardır ENABLED olmasının. Genellikle sorun yaşamıyor kullanıcılar ancak bu durum sonradan da sorun çıkartmayacağı anlamına gelmez. Sıkıntı yoksa kalabilir ancak sorun yaşarsan, ilk iş o ayarı AUTO olarak yapman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…