Benim bir laptop bilgisayarım var ve markası da Lenovo Ideapad S145. Geçen internette gezinirken bir video gördüm, işlemci hızı arttırma videosu Quick CPU programını kullanıyor ve ayrıca çekirdek sayısını arttırma işlemi yapıyordu. Bu sayede işlemci tam hızıyla çalışıyordu.
Her neyse, videodakileri uyguladım ve işlemci kullanım oranları % 92'lere çıktı ve çok telaşlandım ve hemen Quick CPU'yu sildim ve yaptığım işlemleri geri aldım ama sorun hala düzelmiyordu. Bir şeyler yapmam lazımdı ve o anki telaşla Windows 10 ayarlarından bilgisayarı sıfırladım. Ama hala düzelmemişti ve BIOS ayarlarını sıfırlamaya karar verdim. BIOS'a girdim ve 'exit' bölümünden load defult settings seçeneğinden BIOS'u sıfırladım ve bilgisayarı tekrar açtım ama hala ve hala düzelmedi sinirden delirdim. Bir türlü olmuyor, BIOS ayarları eski haline gelmiyor. Sonraki bir hafta bayağı psikolojim bozuldu, ne yapsam bilmiyorum. Sorunun çözümünü bilenler varsa lütfen yardımcı olsun, yoksa bilgisayar çöp olacak. Bir de bilgisayarın garantisi devam ediyor, garanti karşılar mı acaba?