BIOS ayarlarında bulunan CPPC ve CPPC Preffered Core ayarları nedir?

corchea

Centipat
Daha fazla  
Bu ayarların ne anlama geldigini tam bilmiyorum ancak BIOS'tan ayar yaparken bunları da acıp kapattım yanlıslıkla ve Valorant'ta 800 falan alıyordum, şu an 600 bile gormuyorum. Aynı ayarlar aynı sistem yani 200 FPS fark ettirecek bir BIOS ayarı mı olur? Cok garibime gitti bilen varsa aydınlatabilir mi beni? Teşekkürler.

CPPC (Collaborative Processor Performance Control) ve CPPC Preferred Core (Collaborative Processor Performance Control Preferred Core), işlemci performansını düzenlemek için kullanılan BIOS ayarlarıdır. Bu ayarlar, işlemcinin enerji verimliliğini artırmak ve performansı optimize etmek amacıyla tasarlanmıştır.

CPPC, işlemcinin farklı çekirdekler arasında iş yükünü eşit bir şekilde dağıtmasına yardımcı olur. Bu sayede işlemci daha verimli çalışabilir. CPPC Preferred Core ise işlemcinin belli bir çekirdeğe öncelik vermesini sağlar. Özellikle bazı uygulamaların belirli çekirdeklerde daha iyi performans gösterdiği durumlarda kullanışlı olabilir.

Ancak, bu ayarların Valorant gibi bir oyunun performansını bu kadar dramatik bir şekilde etkilemesi beklenmedik bir durum. 200 FPS'lik bir farkı açıklamak için sadece BIOS ayarlarına bağlamak zor olabilir. Diğer faktörler, sürücülerin güncelliği, oyun ayarları, yazılım optimizasyonları vb. de performansı etkileyebilir.

Eğer oyun performansınızda bu kadar büyük bir fark yaşadıysanız, BIOS ayarlarını geri alarak veya varsayılan ayarlara sıfırlayarak denemek iyi bir başlangıç olabilir. Ayrıca, oyun içi ayarları kontrol ederek ve sistem sürücülerinizi güncelleyerek performansı artırmaya çalışabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı