Çözüldü BIOS boot menüsünde 1 yerine 2 tane Ubuntu var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda5729

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, konu başlığında da belirttiğim gibi boot menüsünde 2 tane Ubuntu var birisi Ubuntu diğeri Ubuntu, HDD üzerine kurdum onunla mı alakası var? Yardımcı olabilirseniz sevinirim cihaz ASUS X200ca.

Daha öncesinde Ubuntu kurmaya çalışırken normal USB adını seçtim sonrasında eski OS'u silip yeniden yükle dedim bittikten sonra USB'yi çıkar deyip entera bas dedi onu yapınca BIOS'a attı beni ve Ubuntu boot yerinde gözükmüyordu. Sonrasında UEFI: USB adını seçtim ve yine temiz kurulum deyip eski OS'u sil dedim, şimdi 2 tane Ubuntu oldu.

Dosya Ekleri

• Ubuntubug.jpeg
    Ubuntubug.jpeg
    102,8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
UEFI kurulumda bazen sistemler işletim sistemini fazladan görebiliyor ya da silinen eski işletim sistemlerini hatırlamaya devam edebiliyor. UEFI problemi bu. EFI dosyalarını BIOS'tan manuel olarak silebiliyorsan eski olanı silersin. Aksi durumda kalmasının da bir zararı yoktur. 2 adet Ubuntu kurulu değil yani şu an. Sadece UEFI, eski olanı da hatırlıyor ve seçenek olarak göstermeye devam ediyor.

GRUB'ta 32 bit/64 bit şeklinde 2 adet EFI dosyası da oluşabiliyor. Sistemin ikisini farklı işletim sistemi gibi algılayıp öyle yapmış da olabilir.

2 durumda da bir sorun yok, kullanmaya devam edebilirsin bir şey yapmadan.
UEFI kurulumda bazen sistemler işletim sistemini fazladan görebiliyor ya da silinen eski işletim sistemlerini hatırlamaya devam edebiliyor. UEFI problemi bu. EFI dosyalarını BIOS'tan manuel olarak silebiliyorsan eski olanı silersin. Aksi durumda kalmasının da bir zararı yoktur. 2 adet Ubuntu kurulu değil yani şu an. Sadece UEFI, eski olanı da hatırlıyor ve seçenek olarak göstermeye devam ediyor.

GRUB'ta 32 bit/64 bit şeklinde 2 adet EFI dosyası da oluşabiliyor. Sistemin ikisini farklı işletim sistemi gibi algılayıp öyle yapmış da olabilir.

2 durumda da bir sorun yok, kullanmaya devam edebilirsin bir şey yapmadan.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı