BIOS Boot Priority bölümünde Windows kurulu disk gözükmüyor

E2Falling

Centipat
Daha fazla  
RAM
24GB
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 SSD
Ekran kartı
Zotac 3060Ti
Anakart
ASUS B550M-K Anakart
İşlemci
Ryzen 5 5600
Bilgisayarımı toplayalı bayağı bir oluyor sistemimde 2 tane disk vardı birisi 930GB hard disk diğeri ise 240GB bir tane SSD. Bugün yeni bir SSD aldım ve Windows'u ona kurmayı becerdim ve şu anda PC açılıyor ve sorunsuz çalışıyor diğer eski Windows yüklü SSD'yi de biçimlendirdim. Probleme gelecek olursak daha önce dikkat etmediğim önemsemediğim bir konu vardı boot priority çünkü daha öncesinde Windows yüklü SSD burada gözüküyordu ve diğer disk gözükmemesi gözüme batmamıştı şimdi yeni aldığım SSD burada gözükmüyor canımı sıkan durum bu - Windows bunu yeni SSD'nin içine kurulu-, eski SSD ise eskiden olduğu gibi hala boot menüde gözüküyor.

İnternetten baktım çözümlere CSM diye bir ayar var onu açınca disklerin hepsi orada gözüküyor fakat onu açınca da siyah ekran geliyor İngilizce boot device gözükmüyor gibisinden bir şey yazıyor CSM kapatınca tekrar sistem çalışıyor. Boot priority kısmında yeni SSD'min gözükmesini nasıl sağlayabilirim?

Yaptığım şeyler:
BIOS güncellemesi yaptım.
2 kere reset attım (1 kere USB ile Windows'u kurdum sonra da Cloud üzerinden Windows indir ve kur seçeneğiyle tüm PC'yi sıfırdan kurdum -random denedim bir şeyler-)

Ek bilgiler:
BIOS'ta Storage management kısmında tüm diskler gözüküyor. Boot priority de gözükmüyor.
Hard disk: Wdc yazan (boot menu de görünmeyen)
Eski SSD: Toshiba-TR200
Yeni SSD: Kingston KC3000 (boot menu de görünmeyen)

Sistem bilgileri.
3060Ti/Ryzen5 5600/24GB ram/ ASUS B550M-K anakart/ Kingston KC3000 ssd/ ekstra 2 tane disk.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 16
  • 2.jpg
    153,1 KB · Görüntüleme: 12
  • 3.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 14
  • 4.jpg
    172,5 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:

Windows SATA SSD'de yüklü görünüyor. Görev yöneticisi> performans kısmına girip C diskine tıklayıp görsel paylaşır mısınız?

@E2Falling Disk yönetiminin görselini paylaşın.

Windows SATA SSD'de yüklü görünüyor. Görev yöneticisi> performans kısmına girip C diskine tıklayıp görsel paylaşır mısınız?

Oyun ve uygulamaları indirmeye başladım eğer ki disk doluluğu aklınıza takılırsa diye yazmak istedim en başta attığım resim konuyu başlattığım anda sistem temizken disk doluluğunu gösteren resimdir.

@turko35408 Hayır Windows SSD(1) yazan yani disk 2 de kurulu. Eskiden biçimlemeden önce Windows SSD(2) disk 0 da kurulu idi.

Son düzenleme:

Windows M.2 SSD'de yüklü görünüyor ama niye böyle gözüküyor anlamadım. Rehberi uygulayıp deneyin.
İşlemi uyguladıktan sonra gelişmeleri bildirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…