BIOS Boot Priority bölümünde Windows kurulu disk gözükmüyor

Bölümleri silince disk 1 tek disk kalacak. Ona tıklayıp üstten "bölüm oluşturma"ya tıklayın, onaylayın. İşlem bitince disk 1 bölüm 3'ü seçip ileri deyin ve kuruluma başlayın.

Sıfırdan Windows kuruyoruz yani Recep Baltaş'ın videosunda yaptığı yöntemler var onları izliyordum sağ sekmede, doğru mu anladım yaptığımız olay sıfırdan kurmak mı doğru şekilde?

Sıfırdan temiz kurulum. Ve eksik bölümleri yeniden oluşturmak...
Kurulumda disk seçme ekranında diski direkt seçip kurarsanız Windows ta kalkar EFI bölümünü farklı diskte oluşturur. Ve yaşadığınız sorun ortaya çıkar.

Anladım. ISO dosyasını indiriyorum Rufus'la yazdıktan sonra dediğiniz adımları izleyeceğim hemen.

240 GB'lık diski taktığınızda BIOS'ta 2 adet Windows Boot Manager olacak. Priority kısmından 1 TB diskteki Boot Manager'ı ilk sıraya alın. Windows açıldıktan sonra 240 GB SSD'deki EFI ve kurtarma bölümlerini alttaki yazılımla silin.

Çok teşekkür ederim bayağı anladım olayları bunu en son yapacağım o zaman. Şimdi sistemi sıfırdan indirmeden önce şeyi sormak istiyorum bu disk bölümlerini silip diskin kendisini bırakınca hiç bölüm oluştur deyip 3.'yü seçmeden o son bölümlerini sildiğim diski -bölümleri silince toplam ayrılmamış alan diye bir disk oluşuyorya ondan bahsediyorum- seçip kur desem otomatik bir şekilde bölümlerine ayrılır mı yoksa yine aynı problem mi yaşanır?

@turko35408 Ha anladım benim ince ayar çekmeme gerek yok sadece bölümleri silinen diske tıklayıp bölüm oluştur diyeceğim sonra ana diske kurulum yapınca o ek oluşan küçük bölümlere gerekli EFI, kurtarma... inecek. Dediğim gibi pek bilmiyorum kurulum esnasında tüm detayları anlarsam kafam biraz daha sakin olur, sorularım bu yüzden. Bölüm oluştur deyince bana MB ayarla diye sorunca hiç ona dikkat etmeden oluştura tıklıyorum o gerekli ayarlamaları yapıyor değil mi?

@turko35408 şuanda tablete geçtim dediğiniz yolları izledim PC kurulum gerçekleşiyor. Ha bu arada SATA'yı sistemden kurulumdan önce çektim herhalde öyle yapılması gerekiliyordu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…