BIOS Boot sekmesinde SSD görünmüyor

darkzebani

Hectopat
Arkadaşlar Dell laptopum var. CD-DVD yerine parça ile SSD taktım. Program ile C'deki sistemi SSD'ye transfer ettim fakat BIOS ekranında boot sekmesinde SSD'yi etkin edemiyorum. SSD'yi HDD yerine taktıgımda bilgisayar acılıyor fakat CD-DVD aparatıyla taktıgımda bilgisayar HDD üzerine kurulu sistemden açılıyor. BIOS'u Dell A09'a güncelledim. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI kurulu diski Legacy modda boot edemezsiniz.
  • UEFI kurulu ise: Boot list option ayarını UEFI yapın ve girdilerden Windows Boot Manager [SSD] seçin.
  • Legacy ise Hard Drive altına bakacaksınız.

Teşekkür ederim . Bilgisayarcıya gidip SSD üzerine UEFI kurdurdum. UEFI ile Legacy mod arasındaki fark nedir acaba onu da öğrenebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI'de BIOS doğrudan işletim sistemini çalıştırır. Legacy'de ise BIOS önce işletim sistemini çalıştıracak bir önyükleyiciyi tetikler, sonra da o önyükleyici işletim sistemini açar.

UEFI ile disk GPT olabilir, Legacy ile olmaz. GPT'de diskin 2 TB üstünde olabilirken MBR ile bu mümkün olmaz.

Daha ayrıntılı bilgi için:

UEFI Nedir? - Technopat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…