Bios da gözüken HDD yi kullanamıyorum.

Roxor

Megapat
Daha fazla  
Hdd de işletim sistemi olmasına rağmen hdd üstünden çalışacağına biosa giriyor. Ne yapmalıyım ?

BIOS u default ayarlara alıp HDD ni boot listesinde ilk sıraya alıp denedin ve yinede BIOS arayüzü ile sistem başlıyor. Doğrumu anlamışım ?

Kulladığınız ürünün marka ve modelini nedir ? Casper mı ? Toplama pc ise anakart modelini söylerseniz yardımcı olmaya çalışacağım.Benzer bir durum daha önce Casper marka bir notebookta başıma gelmişti.

BIOS u default ayarlara alıp HDD ni boot listesinde ilk sıraya alıp denedin ve yinede BIOS arayüzü ile sistem başlıyor. Doğrumu anlamışım ?

Hdd boot listesinde en üstte . Default ayarlara alıp denemedim.

Kulladığınız ürünün marka ve modelini nedir ? Casper mı ? Toplama pc ise anakart modelini söylerseniz yardımcı olmaya çalışacağım.

Toplama pc, Asus A55 BM-E modeli.

Hdd boot listesinde en üstte . Default ayarlara alıp denemedim.

Toplama pc, Asus A55 BM-E modeli.
Bahsettiğim Casper marka notebookta biosta Security kısmında boot ile alakalı bir bölme vardı adını şuan tam hatırlamıyorum seçeneğin onu disabled yaptıktan sonra düzelmişti,benzer bir seçenek olup olmadığına bakın.Sizin biosunuzun resmlerine ulaşmaya çalıştım tam şurdan şurdan ilerle diyebilmek için ama bulamadım resim.Bios sürümünüz nedir ? Anakartınız için en son bios sürümü A55BM-E BIOS 1901 mevcut,üretici sitesinden gerekli bios güncelleme aracını ve bios dosyasını temin ederek bir usb bellek yardımıyla biosu güncelleyebilirsiniz.

Bazı yerlerde anakartın W8 altını desteklemiyor cevabını aldım. Doğru olma ihtimali var mı ? Bios dosyalarını alabileceğim bir pc maalesef yok.

Dediğiniz gibi birşey söz konusu bile değil.Anakart üreticisi olan ASUS kendi sitesinde Asus A55 BM-E modeli için XP,Vista,W7,W8,W8.1 için sürücü desteği vermiş,buda demek oluyorki W8 altını desteklemiyor diye bir saçmalık yok.O şekilde birşey olsaydı üretici hele ki ASUS gibi bir marka bunu gözden kaçırmazdı değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…