BIOS ekranı açılmıyor Reboot and Select proper Boot Device Hatası

• Konuyu başlatan lucha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.035

lucha

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar format atmaya çalışıyordum yanlışlıkla USB'yi devre dışı bıraktım. BIOS pilini değiştirdim çıkarttım taktım fakat hala laptobu açıyorum Reboot and Select proper Boot Device hatası alıyorum. USB'yi takıyorum deniyorum her şeyi fakat olmuyor. BIOS'u açamıyorum F2 denedim Delete denedim ESC denedim olmuyor. Ne yapmam gerekiyor?

Aldığın hata boot edilecek sürücü bulamadığı için geliyor.
BIOS üzerinden USB boot kapalı ise açman gerekecek. Laptop marka ve modelini yazar mısın? Ona göre hangi tuş ile BIOS'a gireceğini bulalım önce.
Casper Nirvana C700. F2 denedim, F12 denedim, Delete denedim herşeyi denedim neredeyse. Girmiyor birtürlü BIOS'a girmediği içinde bir şey yapamıyorum. BIOS pilinide çıkarttım taktım yeniledim hatta ama bir değişiklik olmadı.
BIOS üzerinden USB boot kapalı ise açman gerekecek. Laptop marka ve modelini yazar mısın? Ona göre hangi tuş ile BIOS'a gireceğini bulalım önce.
Bu arada harddiski çıkarıp kendi masaüstümden format attım. Kurulu yani şuan Windows 10
BIOS pilini çıkarttıktan sonra 10 dakika beklemem gerekiyor mu ? Ben 2-3 dakika falan bekledim. Laptop hiç bir şekilde USB okumuyor.
Galiba laptobun F2 tuşu çalışmıyormuş arkadaşım yeni söyledi. USB ' yide devre dışı bıraktığım için giremiyorum Boot menüye. Fakat BIOS pilini çıkarmama rağmen neden BIOS sıfırlanmadı ? Yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:
Bu arada harddiski çıkarıp kendi masaüstümden format attım. Kurulu yani şuan Windows 10
Kendi masaüstü bilgisayarınızda format attıysanız onun sistemine göre driver ataması yapacağı için laptopta taktığınız zaman boot etmeme ya da boot etse bile hata alma ihtimaliniz var.

Galiba laptobun F2 tuşu çalışmıyormuş arkadaşım yeni söyledi. USB ' yide devre dışı bıraktığım için giremiyorum Boot menüye. Fakat BIOS pilini çıkarmama rağmen neden BIOS sıfırlanmadı ? Yardımcı olur musunuz ?
F2 tuşunun çalışmadığı kesin ise harici USB klavye takıp BIOS'a girin ayarları düzeltip format atın.
Eğer BIOS pilini çıkardıysanız sıfırlanır. Muhtemelen Casper BIOS standart ayarında USB Boot seçeneğini kapalı olarak ayarlamıştır. Bu durumda sıfırlamanıza rağmen özellikle girip açmadan boot edemezsiniz USB'den.
Bekleme süresi de cihazın tamamen elektriği kesilmiş şekilde(batarya ve şarj cihazı takılmamış durumda) pili çıkarılıp 10 saniye olması yeterli.

Kendi masaüstü bilgisayarınızda format attıysanız onun sistemine göre driver ataması yapacağı için laptopta taktığınız zaman boot etmeme ya da boot etse bile hata alma ihtimaliniz var.

F2 tuşunun çalışmadığı kesin ise harici USB klavye takıp BIOS'a girin ayarları düzeltip format atın.
Eğer BIOS pilini çıkardıysanız sıfırlanır. Muhtemelen Casper BIOS standart ayarında USB Boot seçeneğini kapalı olarak ayarlamıştır. Bu durumda sıfırlamanıza rağmen özellikle girip açmadan boot edemezsiniz USB'den.
Bekleme süresi de cihazın tamamen elektriği kesilmiş şekilde(batarya ve şarj cihazı takılmamış durumda) pili çıkarılıp 10 saniye olması yeterli.
BIOS pilini çıkarmama rağmen hala USB okumuyor. Harici klavye takamıyorum çünkü okumuyor klavyeyi devre dışı bırakıldığı için. Şuan tekrardan BIOS pilini bataryayı falan çıkardım birazdan takacağım. Olmuyor ama hiç bir şey.

BIOS pilini çıkardım 5-10 dakika bekledim geri taktım, bataryayı da çıkarmıştım. Daha sonra BIOS pilini ardından bataryayı taktım ve çalıştırdım hala USB okumuyor. Klavyeyi takıyorum ışıklar yanıyor fakat işlev yok. Kendi klavyesininde F2 tuşu çalışmıyor. Birincisi klavye mi almak zorundayım ikincisi neden BIOS sıfırlamıyor? Ne yapmam gerek?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı