BIOS ekranı görülemiyor

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
Anakart
Lenovo
Merhaba, sistemimde uzun süredir BIOS ekranını göremediğimi fark ettim. Boot yaparken, Windows setupu açıkken bile gözükmüyor. Farklı monitörle anakarttan görüntü almaya çalıştım yine görüntü alamadım. Şu an Windows 11+Windows 10 var Dual boot ekranında ya da Windows 10 setupunda takılıyor monitörden sinyal alamıyorum. Sorun monitör kaynaklı değil.

Fast Boot u kapatın.

Merhaba, sistemimde uzun süredir BIOS ekranını göremediğimi fark ettim. Boot yaparken, Windows setupu açıkken bile gözükmüyor. Farklı monitörle anakarttan görüntü almaya çalıştım yine görüntü alamadım. Şu an Windows 11+Windows 10 var Dual boot ekranında ya da Windows 10 setupunda takılıyor monitörden sinyal alamıyorum. Sorun monitör kaynaklı değil.

Monitordeki HDMI kablosunu kasaya kasadaki HDMI kablosu monitöre bende yaşamıştım.

şuanda tek yapabildiğim sağ sol yukarı aşağı ok tuşlarına rastegele basıp enter'a basmak. herhangi bir görüntü alamıyorum. Ok tuşlarına rastgele basınca fan sesi duruyor ama ışıklar kapanıp açılıyor bir ekran geliyor yani. Windows 11 e giremiyorum (ana sistem)

Monitordeki HDMI kablosunu kasaya kasadaki HDMI kablosu monitöre bende yaşamıştım.
denedim ve durum aynı.

Takılı tüm sabit diskleri sökerseniz BIOS 'a girebilirsiniz.
Ekrana görüntü gelmiyor ise farklı bir monitöre veya tv ye bağlamayı deneyebilirsiniz.
Buna rağmen yine görüntü gelmez ise sorun kabloda olabilir..
Girin ve öncelikle fabrika ayarlarına resetleyin, fast boot'u kapatın ve kaydedin.

Takılı tüm sabit diskleri sökerseniz BIOS'a girebilirsiniz.
Ekrana görüntü gelmiyor ise farklı bir monitöre veya TV'ye bağlamayı deneyebilirsiniz.
Girin ve öncelikle Fast Boot'u kapatın.

Tüm diskler sökülü fakat yine de sinyal yok hatası alıyorum monitörden. Anakarta taktım yine görüntü alamadım.

Biraz önce bir şekilde windows 11 e girdim. Sorun monitörde değil kanıtı.

Tüm diskler sökülü fakat yine de sinyal yok hatası alıyorum monitörden. Anakarta taktım yine görüntü alamadım.
Sabit diskleri takmayın.
BIOS pilini sökerek BIOS sıfırlayın.
Bundan sonrada giremezseniz ciddi bir donanım sorununuz veya basit bir temassızlık sorununuz olabilir.
RAM' leri söküp takın, çift slot ise tek slotla deneyin.
Ekran akrtını söküp geri takın..
Donanımlar test edilmiş olur..

Windows 11 açıldı. Kapatıp açıp BIOS gelecek mi diye bakacağım.

Sabit diskleri takmayın.
BIOS pilini sökerek BIOS sıfırlayın.
Bundan sonra da giremezseniz ciddi bir donanım sorununuz veya basit bir temassızlık sorununuz olabilir.
RAM'leri söküp takın, çift slot ise tek slotla deneyin.
Ekran akrtını söküp geri takın.
Donanımlar test edilmiş olur.

Windows 11 açıldı. Kapatıp açıp bios gelecek mi diye bakacağım.
@dolob diskleri söktüm bios pilini de söktüm yinede bios ekranını göremiyoum.

Son düzenleme:
Windows 11 açıldı. Kapatıp açıp BIOS gelecek mi diye bakacağım.

@dolob diskleri söktüm bios pilini de söktüm yinede bios ekranını göremiyoum.
BIOS mu açılmıyor yoksa monitöre görüntü mü gitmiyor?
W11 açıldığına göre sanırım BIOS'a girilmesinde sorun olmamalı ama görüntü aktarımında olması mümkün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı