BIOS ekranında harici HDD Boot Edince sistem açılmamaya başladı

mehmet anil

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar az önce UEFI flash ile formatlamak istediğim laptopu BIOS ekranında harici harddisk Boot'u aktif ettim ve kaydedip çıktım. Güç ışığı yanmasına rağmen ekrana görüntü gelmiyor. UEFI flash belleği taktığımda da sadece ışığı yanıyor ve hiçbir şey olmuyor.

Grafik işlemcim 1 yıl kadar önce yanmıştı ve işlemcimdeki dahili GPU ile görüntü alabiliyordum. Ekranda bir sürü değişik çizgiler ve renk bozukluklukları ile tabii ki de ama bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta PC'yi yorduğum zamanlar bile oldu sadece BIOS ekranında değiştirdiğim bir ayar sonrasında bu hâle geldi. O yüzden GPU'dan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten dizüstü bilgisayarlarda grafik chipset tamiri yaptırdıysanız tamir ömrü 1 yıl kadardır. Grafik chipseti zorlayan programlar veya oyunlar oynuyorsanız bu chipsetin ısınmasına yüksek ısılara çıkmasına neden oluyor ve anakartı yamultup lehimlerin kopmasına neden oluyor. Chipsetinizin ve işlemcinizin macunları en az yılda bir kez değiştirin belki bu sorunla karşılaşmış olabilirsiniz. Yoksa sizin de dediğiniz gibi BIOS'tan sonra görüntü gitmesi çok saçma.

Grafik işlemcimi değiştirmedim. Yüklü bir miktar para istendi ve bu PC'ye kullanımıma ara vermek zorunda kaldım. Ben de nadiren kullanıyordum günlük işlerde lazım olduğunda vs. Ömrünün bir yıl olduğunu bilmiyordum. İleriki zaman için bildiğim iyi oldu. Termal macunları hiç yenilemedim açıkçası. Yanmasının sebebi de o olsa gerek ama bu şu anki duruma açıklık getirmiyor maalesef :( Bu arada yardımın için çok sağ ol.

Onun için ince uçlu tornavida gerekiyor. İlk fırsatta onu da deneyeceğim peki eğer yeniden görüntü almazsam bu kesinlikle donanımsal bir arıza olduğunu mu gösterir?

HDD/SSD söküp Laptop'unu açarsan görüntü alabilme ihtimalin var. Ama bu başka bir donanım arızasından kaynaklanmıyorsa.

Büyük bir ihtimalle diyebiliriz. Fakat %100'dür denilemez. Çünkü BIOS ihtimali de var ortada. HDD/SSD söktüğünüzde bir kaç kere aç kapa yapıp görüntü almayı deneyin. Bu arada CMOS (BIOS) pilini söktüğünüze dair kesin bir bilgi vermemişsiniz.

BIOS pilini sökebilmem içinde aynı tornavida lazım sökmem mümkün değil ama onu da denerim tabii ulaşması pek zor olmayan bir yerde ise...
Bakalım yarın tornavidayı ayarlayabilirsem akşamdan tekrar dönemeye çalışacağım sağ olun şimdilik.

Çok ince uçlu tornavida gerekiyor denediğim uydu fakat yeterince güçlü olmadığından vidaları açamadım yani HDD'yi sökmemin bir yolu yok.
Merak ettiğim BIOS ekranına farklı bir yolla nasıl ulaşabilirim keşke değiştirmeseydim çok pişmanım:(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı