Bios ekranından sonra ilerlemiyor.

anilgurbuz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle Selamün Aleyküm arkadaşlar..

Bilgisayar açılırken biosa girme ekranı geliyor sonra ilerlemiyor ve tepkisiz kalıyor. Bunun sebebi nedir ve çözümü nedir ?

Resim ;

Daha önceden farklı bir hata aldımı ?
Bluescreen of death gibi.
Harddisk'i başka bir bilgisayar'da denemeni istiyorum.
Önce harddisk'i dene

Evet şu hatayı veriyordu ;
Windows bir bilgisayar disk donanım yapılandırması sorunu nedeniyle başlatılamadı.
Seçili önyükleme disketinden okunamadı.ön yükleme yolunu ve disk donanımını gözden geçirin.
Ek bilgi için donanım disk yapılandırması hakkındaki windows belgelerine ve donanım elkitaplarınıza bakın.

ve Biosa girdim fakat HDD, CD-DVD ROM ve Ethernet Kartı görünmüyor. Ne yapsam ?

Öncelikle kullandığın işletim sistemin hasar görmüş olabilir veya anakart ayarlarında onu boot seçeneğinden kaldırmış olabilirsin. F8'e basarak hdd'ni seç ve öyle dene eğer olmaz ise bir usb'ye linux işletim sistemi yazdır ve F8 tuşundan o usbyi seç açılırsa windows'un kurulu olduğu diskteki verilerini kurtar ve bilgisayara format at.
Şayet yine olmaz ise kasanın kablosunu prizden çek, kasanın içini aç, bios pilini çıkar, bir süre bekle ve yeniden tak. Açılışta bir uyarı gelirse "default" yazanı seç. Böylece bios ayarlarını sıfırlamış olursun.
Bunlarda işe yaramazsa donanımsal bir arıza olabilir.

Sorun harddisk'de. Bios'da neden gözükmediğini bilemiyorum su anda.
Harddisk'i değiştirdiğiniz zaman sorunun kalkaçağını düşünüyorum.
Birde @ibrahimozcelik verdiği taktikleri deneyin :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı