BIOS görüntüsü HDMI ile nasıl alınabilir?

Sillyonn

Decapat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Cihazım ASUS TUF Dash F15 2021.
GeForce RTX 3060, Intel Iris i5 11300H.
Laptopun dahili monitörü 72 ve 144Hz'te görüntü vermiyor, harici monitörde sıkıntı yok. (Harici monitör harici ekran kartından görüntü alıyor, dahili Intel Iris'ten). Bilgisayarcıya götürdüm, bu sorun için ekran kartı dediler. Tamam yapalım dedim. Aynı zamanda formatlamarını da istedim. Adamlar sorunu çözdüklerini fakat görüntüyü alamadıklarını söylediler. Ama format atmayı başarmışlar. BIOS ekranında da görüntü alamıyorum tabii. Özellikle söylememe rağmen Windows 10 Pro kurmuşlar ve cihazım oyunlarda drop yiyor. 8000₺ paramı aldılar üstüne. Kısacası dolandırıldım.

Asıl soru şurada, ben bu cihazı formatlamak istiyorum ama BIOS'ta görüntü alamıyorum. BIOS'u nasıl harici ekrana yansıtabilirim? Anakarttan monitörü söksem harici monitöre HDMI üzerinden görüntü verir mi? Bu adamlar görüntü almadan bunu nasıl formatladı? Bir yardımcı olur musunuz? Tamirciye verecek param kalmadı. Zaten işsizim. İşim bilgisayarla zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selamlar. Cihazım ASUS TUF Dash F15 2021.
GeForce RTX 3060, Intel ıris i5 11300H.
Laptopun dahili monitörü 72 ve 144Hz'te görüntü vermiyor, harici monitörde sıkıntı yok. (harici monitör harici ekran kartından görüntü alıyor, dahili Intel ıris'ten). Bilgisayarcıya götürdüm, bu sorun için ekran kartı dediler. Tamam yapalım dedim. Aynı zamanda formatlamarını da istedim. Adamlar sorunu çözdüklerini fakat görüntüyü alamadıklarını söylediler. Ama format atmayı başarmışlar. BIOS ekranında da görüntü alamıyorum tabii. Özellikle söylememe rağmen Windows 10 Pro kurmuşlar ve cihazım oyunlarda drop yiyor. 8000₺ paramı aldılar üstüne. Kısacası dolandırıldım.

Asıl soru şurada, ben bu cihazı formatlamak istiyorum ama BIOS'ta görüntü alamıyorum. BIOS'u nasıl harici ekrana yansıtabilirim? Anakarttan monitörü söksem harici monitöre HDMI üzerinden görüntü verir mi? Bu adamlar görüntü almadan bunu nasıl formatladı? Bir yardımcı olur musunuz? Tamirciye verecek param kalmadı. Zaten işsizim. İşim bilgisayarla zaten.

eski monitör lazım dostum, yoksa BIOS menüleri falan gelmiyor. Ben de yakın bir sorun yaşadım; laptopun ekranından yapacaksın ya da çok eski bir monitör bağlayacaksın. Format nasıl attılar dersen, büyük ihtimal eski monitörle yapmışlardır, çünkü eğer laptopun ekranı çalışıyorsa, oradan da yapılabilir. Ama çok fazla format atan adam gözünü kapalı atar, orası ayrı; en son formatımı görmeden attım. Ama biraz da dikkat ister yani.

Kısayol:
eğer harici monitörde görüntü almak istiyorsan, FN + F5 (veya ekran değiştirme tuşu) ile ekran kaydırmayı deneyebilirsin.

eski monitör lazım dostum, yoksa BIOS menüleri falan gelmiyor. Ben de yakın bir sorun yaşadım; laptopun ekranından yapacaksın ya da çok eski bir monitör bağlayacaksın. Format nasıl attılar dersen, büyük ihtimal eski monitörle yapmışlardır, çünkü eğer laptopun ekranı çalışıyorsa, oradan da yapılabilir. Ama çok fazla format atan adam gözünü kapalı atar, orası ayrı; en son formatımı görmeden attım. Ama biraz da dikkat ister yani.

Kısayol:
eğer harici monitörde görüntü almak istiyorsan, FN + F5 (veya ekran değiştirme tuşu) ile ekran kaydırmayı deneyebilirsin.
İyi de laptopta sadece HDMI girişi mevcut eski monitörlere nasıl bağlayacağım? Dönüştürücü ile mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı