BIOS güncelleme ile DirectX 11 desteği gelir mi?

manyak8

Hectopat
HD 7850 alacak iken bu uyarıyı nette gezerken gördüm. Sanki sorunsallı gibi geldi ve elimdeki kartı değerlendireyim dedim.

Acaba AX-98GT 1024 MB 256bit ekran kartımı nasıl directx 11 destekli yapabilirim masraf etmeden. Shader özelliğini ya da BIOS'unu nasıl yeni Directx 11 olarak güncelleyebilirim. Emeği gecen veya geçecek arkadaçlara şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Sistem:

• Asus M5A99 evoo anakart
  • Amade FX8150 cpu
  • G.Skill 16 GB RAM 1600 MHz
  • 128 GB Transced SSD
  • HDD +2*2 =4 TB Segate
  • DVD-RW LG
  • Ekran kartı 9800GT 1024 MB DDR3 256 Bit

Ya da önerebileceğiniz bir ekran kartı varmı Crysis 3 için en az 5 yıl kullanmam şartıyla.

Son düzenleyen: Moderatör:
DirectX 11 desteği, grafik işlemcinin içine, transistörler vasıtası ile donanımsal olarak gömülen bir teknolojidir. BIOS güncellemesi veya sürücü güncellemesi ile sağlanamaz.

Grafik işlemci:

Hani cok önceleri vodoo 3dfx kartlar vardı ve bunların ayarına getirmek içinse ikinci bir yükseltme kartı yapılıyordu. Veya şimdiki sistemlerde zorlamalar olduğunda TechPowerUp GPU-Z ve game booster gibi yazılımlar derdimize derman oluyordu. Bunlar gibi faydalı linkler yokmu arkadaşlar. Bu crysis 3 oynayamayacak mıyız? İlla card almak şart mı? Emeği geçenlere sonsuz sevgi ve saygılar.

Evet, kart almak şart. Zira yukarıda da dendiği gibi bu donanımsal bir özellik. Yazılımsal değil.

Donanımsal diyorsunuz da mesela önceleri SO-DIMM RAM'ler vardı. Sonra SD-RAM'ler, sonra DDDR RAM'di. Şimdi SD-RAM 100 MHz'de ya da DDR 266 MHz'de çalışan RAM'ler bir üst seviye RAM'lerle çalışmıyordu. BIOS güncellemesi yaparak SD-RAM 133 MHz ya da DDR 400 MHz RAM'leri çalıştırabiliyorduk. Bazı anakartlarda bunlar gibi bir çaremiz yokmu yani. Eğerki Recep Baltaş arkadaşımızın dediği gibi ise konuyu netleştirmek adına boşa caba bizim kişi saygılar.

- - - Güncellendi - - -

Sanırım cevabı buldum. Kimse uğraşmasın boşuna. Recep Baltaş arkdaşımıza ayrıca teşekkürler. Geniş açıklamasını bu linkden bakıp bilgi edinebilirler.

Ayrıca bir şey soracağım. Öyle bir sisteme 9800 GT mi aldın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…