BIOS güncelleme sonrası ekrana gelen "F1 to run setup" hatası

phenex

Hectopat
Merhaba,
Öncelikle BIOS'umu bilgisayar kapalı vaziyetteyken USB ile güncelliyorum. Güncelleme sonrası bilgisayarı başlattığımda ekrana bu geldi. Önceki sürüm BIOS güncelleme işlemimde de bu ekran gelmişti. BIOS'umu güncellemeden önce USB'leri çıkarmıştım fakat bilgisayarı çalıştırmadan önce geri takmıştım. Güncelleme sonrasında ekrana bu uyarı gelmesiyle F1'e basıp BIOS ekranına gidiyorum sonrasında tekrar başlatılınca bilgisayar normal bir şekilde başlıyor. (BIOS ekranına gittiğimde BIOS sürüm numarası güncel gözüküyor) bu bir sorun mudur? Ekrana bunun gelme sebebi nedir, gelmemesi için ne yapılması gerekir? Yani hataysa eğer hata yaptığım nokta nedir? Ayrıca BIOS'um sağlıklı bir şekilde güncelleniyor mu? Teşekkür ederim.

Her defasında mı geliyor? Bir kere gelir normalde. BIOS güncelleme sonrası CMOS temizliği yaptın mı? Anakartın pilini sök, 2-3 dakika sonra tak bu ekran gelecektir BIOS'dan gerekli ayarları (RAM frekansı, PBO, S.A.M vb.) yapıp kaydet çık. Tekrar başlattığında gelmemesi lazım.

Önceki BIOS güncellememde bu ekran gelmişti, sadece güncellemeyi gerçekleştirdikten sonra bilgisayarı açtığımda bir sefer geliyor, F1 yapıp BIOS'a gidip çıkınca normal olarak başlıyor, aynı şekilde dün de yeni sürüme güncelledikten sonra bilgisayarı çalıştırdığımda ekrana geldi ve aynı şekilde BIOS'a gidip çıkınca normal başlatıldı. Yani ikidir yaptığım güncelleme sonrasında ilk olarak ekrana bir sefer bu geliyor. Yani sadece güncelleme sonrasında bir sefer geliyor, sonra normal.

@phenex normal BIOS güncellenince kendisini fabrika ayarlarına döndürür, örneğin anakartın chiptset sürücülerini güncellerken de güç seçeneklerini gibi ayarları sıfırlar normal bir durum.
Zaten RAM frekansları da sıfırlanmış, tekrar yükselteceğim. Yani bu ekranın gelmesinde anormal bir durum yok olarak mı anlamalıyım bu dediğini ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…