BIOS güncelleme sonrası FPS düştü

ByGkhn710

Hectopat
Daha fazla  
Tekrardan merhaba, bugün hiç işim yokmuş gibi gittim BIOS'u güncelledim ve şu anda oyun oynayamıyorum. İlk olarak şunu söyleyeyim sistemim hazır halde geldi yani kurulmuş bir şekilde ben sadece Win 10 orijinal key alıp etkinleştirdim. Sorun şu ki sanırım bir önceki BIOS sürümünde OC falan yapılmış zaten ekran kartımda fabrika çıkışlı OC var. Ben BIOS güncelleyince her şey sıfırlandı şu an default ayarlarda Witcher 3 de 32 ile 45 FPS arasında alıyorum yüksek-ultra ayarlarda normalde güncellemeden önce 60+ alıyordum. Şu an bu durumu nasıl düzeltirim biri yardımcı olabilir mi? BIOS ekranını karıştırdım ancak neredeyse hiç bir şey ellemedim sadece XMP gibi bir ayar vardı onu 2800 yaptığımda oyunlara giremiyorum yani ekran kapanıyor. Bilgisayar açık ama ekran gidiyor ve gelmiyor kafam çok karıştı hiç anlamam BIOS ekranından falan bu arada bilgisayarı açtıktan bir süre sonra şöyle bir yazı çıkıyor yandan.

Resimde göründüğü gibi sadece A-XMP ayarını 2933 yaptım ve OC explore mode'u expert olarak değiştirdim. Ancak hala istediğim gücü yani dün akıcı bir şekilde oynadığım oyunu oynayamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak şunu söyleyeyim sistemim hazır halde geldi yani kurulmuş bir şekilde
Hazır sistemden kastın ne? Hazır satış mı toplama mı?
BIOS'u default yapın. İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın sırasıyla.

Hazır yani kasa toplanmış ve sistem kurulu bir şekilde gelmiş sistem.
Birazdan atacağım tabi yapabilirsem.
Kusura bakma bilmediğim için soruyorum Aida64 var ama programa çok yabancıyım nasıl yapabileceğimi anlatır mısın?

Hazır sistemden kastın ne? Hazır satış mı toplama mı?
BIOS'u default yapın. İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşın sırasıyla.

İmzadan nasıl atılıyor bilmiyorum ancak bir stres testi yaptım.
Lütfen biri yardımcı olsun.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 330
Son düzenleme:
İmzada bu link vardı bakıp ona göre sonucu paylaşacaktın. BIOS default yaptın mı?

Affedersin bilmiyordum. Evet default.
Biraz önce üstte resmini paylaştığım ayarları tekrar yaptım ancak bu sefer sol üstteki oyun modunu etkinleştirdim. Şuan witcher a girip denediğimde 60fps akıcı oynayabildim. Ancak sormak istiyorum şimdi hem ekran kartının hemde ram in hızını arttırmış mı oldum?
Ve böyle kaldığı zaman bu elektirik faturasına yansır mı?

Son düzenleme:
Ancak sormak istiyorum şimdi hem ekran kartının hemde ram in hızını arttırmış mı oldum?
Söylenenleri eksik yaptığın için sen bilebilirsin. Düzeldiyse gerek kalmadı bir şeye o zaman.
Ve böyle kaldığı zaman bu elektrik faturasına yansır mı?
PSU'dan ne kadar yüksek güç çekerse o zaman yüksek gelir ne kadar kullandığına da bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…