Merhaba arkadaşlar;
2. el bir bilgisayar aldım ve anakartı Asus M5A78L-M LX3, bu anakart için UEFI desteği yokmuş galiba, Bu anakarta BİOS güncellemesi 2017/04/21 tarihinde gelmiş. Güncelleme yapsam UEFI desteği gelir mi? UEFI donanımsal bir şey mi, yazılımsal mı?
Konuda da belirttiğim gibi bu anakarta sahibim. W8.1 UEFI kurabilir miyim destekliyor mu? Kuramıyorsam Rufus'tan hangi disk bölüm düzenini seçmeliyim? UEFİ Bilgisayarlar İçin MBR-GPT BIOS yada UEFI bilgisayarlar için MBR bölümü Cevaplarınızı bekliyorum :) @Recep Baltaş @Ali Güngör @Mikail Fidan
BIOS güncellemesine UEFI dahilse gelir. Bunu BIOS sürüm notlarına bakarak anlayabilirsiniz. Ben Gigabyte'ın bir iki ürünü hariç bu tür güncellemelere pek rastlamadım. O güncellemeler de UEFI'nin yaygınlaşmaya başladığı dönemde geldi. Artık hiçbir anakarta resmi olarak UEFI desteği gelmez.
UEFI güvenli önyükleme yapabildiğin ve ekran kartını kullanabildiğin bir önyükleme sistemi. Onun dışında bir gereği yok. Ben daha çok hızlı açılış için kullanıyorum. MSI Fastboot özelliği için.