BIOS güncellemeli miyim?

Seyfullahs

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Merhaba benim bilgisayarım bayağıdır durduk yere mavi ekran yiyor ("Memory manegmant") ama sıcaklıklar falan normalken BIOS sürümü güncel güncel olmayabilir. Ben Google'dan baktım fakat BIOS sürümü hakkında emin olamadım yanlış bir şey yapmamak için bu konuyu açıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23,9 KB · Görüntüleme: 58
Güncelleme, güncelleyim derken BIOS'u çökertirsen sıkıntı. BIOS çipini söktürüp sıfırdan yazdırman gerekir eğer BIOS'un çökerse. Bunu da her yer yapmıyor ve maliyetli olur bir tık. Mavi ekranın sebebi ramden kaynaklı olabilir.

Yeni nesil bir anakart olsaydı güncellemek kolaydı ama eski nesillerde güncellemek sıkıntılıdır.

Peki teşekkür ederim.

Güncelleme, güncelleyim derken BIOS'u çökertirsen sıkıntı. BIOS çipini söktürüp sıfırdan yazdırman gerekir eğer BIOS'un çökerse. Bunu da her yer yapmıyor ve maliyetli olur bir tık. Mavi ekranın sebebi RAM'den kaynaklı olabilir.

Yeni nesil bir anakart olsaydı güncellemek kolaydı ama eski nesillerde güncellemek sıkıntılıdır.

Bahsettiğin gibi RAM'den kaynaklanan bir problemim varsa bunu nasıl anlarım veya çözerim bir bilgin var mı bu konu konu hakkında?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı