BIOS Güncellemenin Önemi Nedir?

OsmanORUC

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı topladığımdan bu yana 2 sene oldu. Şu ana dek BIOS güncellemesi yapmadım. Muhtemelen fabrika sürümünde.

BIOS güncellemenin sistem kararlılığına kattığı bir yararı var mıdır? Yoksa, ne gibi bir yardımı dokunur?

Çözüm
Stabiliteyi artırır, mevcut uyumsuzluk sorunlarını çözebilir. Zararı yok, yararı var. Güncellememeniz için bir sebep yok.
Ben sistemi 6 ay önce topladım ve BIOS güncellemesi yapmadım fakat güncelleme olduğunu biliyorum çünkü anakartın sitesinde arama yapmıştım güncelleme yapmamanın sebebi eğer birilerinin BIOS güncellerken elektrik kesilirse anakart çöp olur demeleri. Bulunduğum bölgede de kesintiler git-geller olabiliyor bu sebeple güvenip güncelleme yapmadım belki bir gün yaparım ki zaten anakart çöp olursa yenisini alacak param da yok.

Blgisayarı kapat a tıkladığımda kasa açık kalıyor ekran kapanıyordu. Hiç bir türlü kapanmıyordu bilgisayar. Kasadan kapatmam gerekiyordu.
Yeniden başlatınca sistem kitleniyordu ve yine kasadan kapatmam gerekiyordu.
Format attım çözülmedi bios güncelledim düzeldi :)
5 gün ızdırap çektim ama olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı