Uzun süredir forumda yokum ama bu konuyu açmak zorunda kaldım yazım hataları vs. olursa şimdilik mazur görürseniz sevinirim. Aceleyle açtım konuyu.
Merhaba bugün BIOS güncellemesi yapmak için anakart sitesinden sürücüyü indirip boş bir USB belleğe koydum ve BIOS üzerindeki EZ Flash programı aracılığıyla güncelledim. Güncellemeden önce BIOS üzerindeki ayarlarımı bir profile kaydettim.
Başarıyla güncellendikten sonra bu profili yükledim ve kaydedip yeniden başlatmayı seçtim ancak karşıma resimdeki gibi bir ekran çıktı neden bilmiyorum.
Hata mesajı bu şekilde "a Configuration change was requested to disable issuing a block sıd authentication command on the Next boot only."
Bu arada klavye ve fare çalışmıyor yani iki seçeneği de seçemedim. Çıkarıp farklı yere taktım ama nafile. 5-10 dakika sonra American Megatrends ekranında klavye algılanmadı yazısını gösterip masaüstüne gönderiyor. Masaüstünde de hiçbir şey yapamıyorum ve sadece klavyenin ışıkları yanıyor şu an. Farenin ışıkları söndü ama zaten kapalı da olabilirlerdi onu pek hatırlamıyorum açıkçası.
Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Windows 10.
Sıkıntı olursa diye hangi ayarların değiştiğini bilmek için fotoğrafını çekmiştim onları da ekliyorum. Klavye ve mouse'un çalışmama nedenleri burada anlaşılıyor gibi. Bu ayarları değiştirdiğimi hiç hatırlamıyorum halbuki..
BIOS ayarlarından olabilir diye BIOS pilini çıkarıp taktım ama bilgisayar masaüstüne gelince klavye fare hala çalışmıyor. Nası çözebileceğime dair hiçbir şey gelmiyor aklıma. Klavyenin ışıkları yanıyor bu arada.