BIOS güncellemesi için chipset güncellenmeli mi?

Berkay Bilgin

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte B450M S2H anakartında BIOS güncellemesi için sitede öncelikle AMD chipset driver sürümünün güncellenmesi gerektiğini söylüyor. Ben sıfır Windows 10 sürümü kuracağım ve bu uyarının daha önceden windows kurulu fakat driver sürümünün istenilen sürümün altında olan sistemler için olduğunu düşünüyorum. Şimdi BIOS güncellemesini Windows kurulumundan önce mi yoksa Windows kurulumundan sonra driver güncellemelerini yaptıktan sonra mı kurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle chipsetinizin ve biosunuzun güncel olup olmadığına bir bakın. Eğer güncel değilse, yeni windowsu kurmadan önce ikisinide güncelleyin. Windows kurulumundan önce bu işlemi yapmak daha sağlıklı olacaktır. Gigabyte'ın sitesine bende baktım ama söylediğiniz uyarıyla karşılaşmadım. Ama isterseniz siz yinede (içinizin rahat olması için) önce chipseti sonrada biosu güncelleyin. Daha sonrada windows kurulumuna geçersiniz.

Chipset driver'ı Windows kurulmadan güncellenebiliyor mu? Bence beni yanlış anladınız aşağıdaki fotoğraftaki uyarıyı kastediyorum. Burada önce AMD Chipset driver sürümünün işaretlediğim sürümde olmasını istiyor. Ben de diyorum ki yapmazsam bir şey olur mu,windows kurulduktan sonra chipset driver güncellenirse mavi ekran sorunlarıyla uğraşır mıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20190326_123225.jpg
    127,6 KB · Görüntüleme: 245
Chipset driver'ı Windows'u kurmadan önce tabiki güncelleyemezsiniz. Aslında sizi yanlış anlamadım. Hali hazırda bilgisayarınızı kullanıyorsunuz sanırım yani içinde Windows yüklü. Bende buna istinaden diyorum ki; zaten sizin yüklemeniz gereken Biosunuzun son sürümü F4a. Bununla ilgili herhangi bir uyarı yok orda. Dolayısıyla sizin F2 sürümüyle işiniz olmaması lazım. . F2 sürümünü yükleyecekseniz, önce chipset driver'ını güncelleyin diyor. Siz, sitede size verilen yönergeleri izlerseniz, daha sağlıklı iş yapmış olursunuz. Windows kurulumundan sonra chipseti güncellemeninde hiçbir sakıncası olmayacaktır.

Anladım teşekkürler. Uyarı F2 sürümünde fakat son çıkan sürüm de önceki yani F2'nin özelliklerini taşıdığı için bir sorun olur mu diye merak etmiştim. Bu arada şu anda herhangi bir işletim sistemi kurulu değil. Onu söylememişim.

Orada yazan sürüm baya eski zaten. Her ihtimale karşı yazmışlar gibi duruyor.

Bu tip uyarılar genelde "tüm özellikleri kullanamazsınız" demektir. "Çalışmaz" anlamına gelse daha fazla ibare ile olayın önemini vurgularlar.

O zaman önce BIOS güncelleyip(F1'den F4a'ya)daha sonra Windows kuracağım değil mi?

O zaman önce BIOS güncelleyip(F1'den F4a'ya)daha sonra Windows kuracağım değil mi?
Fark etmez diye düşünüyorum. Bizzat denemedim ama AMD Chipset Driver zaten Windows yüklemesi esnasında kuruluyor. Yani daha Windows kurulmamışken bile Windows kurucu yazılım anakartı tanıyor oluyor zaten.

Sanırım burada verilmek istenen mesaj; kendi kurulumu içerisinde o sürümden daha düşük bir AMD Chipset Driver'ı barındıran bir işletim sistemi kurmamanız. Atıyorum, Windows XP gibi. Windows 10'un kurulum USB/DVD'sini taktığınız anda o driver tanınıyor olacak zaten.

Anladım teşekkürler.

Bende (asus tuf b450-plus gaming) aldım. Sitesinde w10 64bit seçtikten sonra son güncel bios dan önce chipset kur diye yazıyor. Keşke %100 emin olabilseydik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…