BIOS güncellemesi nasıl yapılır?

Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX6600
R5 5500 B450M K II
XPG 16 3200MHZ RAM
RAM
XPG 3200 MHZ 2X8 16GB
İşlemci
RYZEN 5 5500 /STOK SOĞUTUCU
Merhaba anakartım ASUS B450M K-II sahibim en güncel BIOS'u indirdim bu linkten PRIME B450M-K II ama nasıl kuracağımı çözemedim, flash belleğim var ama içi dolu, bayağı dolu, o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum
@FehmiDogru.js

İndirdiğin .zip dosyasının içindeki BIOSRenamer.exe ile diğer dosyanın ismini PB450MK2.CAP yapmalısın, öyle yazıyor.

Sonrasında da FAT32 olarak biçimlendirdiğin bir USB belleğe dosyayı atıp kasanın arkasındaki BIOS Flashback destekli USB yuvasına flash belleği takıp üstündeki tuşa basman lazım.

İndirdiğin. ZIP dosyasının içindeki BIOSRenamer.exe ile diğer dosyanın ismini PB450MK2.CAP yapmalısın, öyle yazıyor.

Sonrasında da FAT32 olarak biçimlendirdiğin bir USB belleğe dosyayı atıp kasanın arkasındaki BIOS Flashback destekli USB yuvasına flash belleği takıp üstündeki tuşa basman lazım.

ZIP dosyasının içerisinde CAP dosyası var ne yapmam gerekiyor, flash belleğin dolu olması sorun yaratır mı bir de?

ZIP dosyasının içerisinde CAP dosyası var ne yapmam gerekiyor, flash belleğin dolu olması sorun yaratır mı bir de?
Dediğim gibi BIOSRenamer dosyası ile CAP dosyasının adını PB450MK2.CAP yapman lazım. Zaten BIOSRenamer dosyasını açınca otomatik CAP dosyasının adını düzenliyor. Ondan sonra CAP dosyasını flash belleğe atıp adımları yapacaksın, dolu olması önemli değil.

Dediğim gibi BIOSRenamer dosyası ile CAP dosyasının adını PB450MK2.CAP yapman lazım. Zaten BIOSRenamer dosyasını açınca otomatik CAP dosyasının adını düzenliyor. Ondan sonra CAP dosyasını flash belleğe atıp adımları yapacaksın, dolu olması önemli değil.

Anakartımda hangi USB'ye takacağımı bilmiyorum, bir buton var üstünde BIOS yazıyor tam okuyamadım, herhangi bir şeması varsa gösterebilme imkanın var mı?

1747662566266.png

Buradaki USB yuvasına takman lazım, zaten üstünde küçük bir şekilde BIOS yazıyor olması lazım.

Anakartımda hangi USB'ye takacağımı bilmiyorum, bir buton var üstünde BIOS yazıyor tam okuyamadım, herhangi bir şeması varsa gösterebilme imkanın var mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı